E-mail deze reis

Verstuur informatie over:

Offerte aanvragen >
Offerte aanvragen>

Indicatieve prijzen

 • 25-29 personen€ 69.50
 • 30-34 personen€ 64.00
 • 35-39 personen€ 60.00
 • 40-44 personen€ 57.00
 • 45-49 personen€ 55.00
 • 50-54 personen€ 53.00
 • 55-62 personen€ 51.50

Inbegrepen

 • Vervoer per luxe touringcar
 • Lunchbuffet met soep en kroket
 • Entree Aviodrome incl. filmvoorstelling
 • Koffie met appelgebak

Rolstoelvriendelijk

Offerte aanvragen
 • E-mail deze reis
 • Favoriet

Kom naar luchtvaartmuseum Aviodrome in Lelystad

Het Aviodrome is het grootste luchtvaart- en ruimtevaartmuseum in Europa. Kijk in de cockpit van een Fokker F27, probeer de flightsimulator en geniet van zo veel vliegend materieel bij elkaar, op ruim 6000 vierkante meter.

Eens iets anders voor rolstoelgroepen, leuk om gids bij te boekenRenate Jonker

Ready for take off! In dé vliegtuighoofdstad van Nederland beleeft u een avontuurlijk dagje in de wolken. En dat ook nog zonder turbulentie. Alhoewel de spectaculaire trip in de Flight Simulator verdraaid echt lijkt. Aviodrome herbergt de grootste luchtvaartcollectie van Europa.

Om te beginnen maken wij een tussenstop in Biddinghuizen, voor een lunchbuffet bij Restaurant Beachclub NU, met een prachtig uitzicht over het Veluwemeer.

Hierna wordt u welkom geheten bij Aviodrome Lelystad Airport, dé vliegtuighoofdstad van Nederland. Hier stijgen beleving en plezier naar grote hoogte. U steekt er bovendien heel wat luchtvaartkennis op. Binnen en buiten beleeft u ruim honderd jaar luchtvaart. Zo ziet u het zelfontworpen eendekkertje waarmee Louis Blériot in 1909 van het Franse Calais naar het Britse Dover vloog.

Neem een kijkje in een Boeing 747. Via de slurf komt u in dit reusachtige toestel op plekken die u anders nooit te zien krijgt. De keuken bijvoorbeeld, het bagageruim én... de cockpit op negentien meter hoogte van de grond..

In de historische vertrekhal beleeft u tijden van toen. U ziet er hoe passagiers uit die tijd zich opmaakten voor een spannende reis. De nostalgische koffers staan al gereed. En op het krijtbord staat de vertrektijd gemeld.

Neem ook een kijkje in de T2 Hangar, waar medewerkers historische toestellen restaureren. Daar worden vliegtuigen weer vliegklaar gemaakt. Of spot vanaf het uitkijkpunt met terras de vertrekkende en arriverende vliegtuigen. In de metershoge verkeerstoren kunt u bovendien realtime de geluiden en gesprekken van de echte verkeerstoren volgen.

Tip: Boek een rondleiding van 1,5 uur over het terrein o.l.v. een gids. Kosten op aanvraag.

Het gehele museum is rolstoeltoegankelijk. Als rolstoelgast heeft u de mogelijkheid om het vliegtuig te bezoeken, zowel het vrachtruim als de reguliere plaatsen en de cockpit. Er zijn leenrolstoelen beschikbaar. Zorginstellingen krijgen € 4,00 korting p.p.

Zorginstellingen krijgen € 3,00 p.p. korting op de entreeprijs!

Programma

11.00 uur Vertrek vanaf uw opstapplaats
12.30 uur Lunchbuffet bij Restaurant Beachclub NU
13.30 uur Einde lunch en transfer naar Aviodrome
14.00 uur Vrij bezoek Aviodrome incl. filmvoorstelling (ca. 0,5 uur)

16.00 uur Koffie met appelgebak

17.00 uur Aanvang terugreis
18.15 uur Aankomst bij uw opstapplaats
Tijden zijn bij benadering en afhankelijk van uw opstapplaats

Over TCR Tours

De specialist in groepsvervoer en dagtochten per touringcar vanuit o.a. Raalte, Deventer, Apeldoorn, Nijverdal en Zutphen. Naast het basic verhuur van bussen bieden we extra services om vervoer op maat te bieden. Rolstoelbussen, VIP bussen of organisatie met catering en overnachting.

Wij helpen je met een glimlach.

Gemakkelijk, gezellig, geregeld met TCR Tours!

Keurmerken

 • KIWA-logo
 • BVN-logo

Op de hoogte blijven?

Ontvang regelmatig een e-mail met de leukste activiteiten en bestemmingen.
 

Je vindt ons ook op

TCR Groep
Lees meer