E-mail deze reis

Verstuur informatie over:

Offerte aanvragen >
Offerte aanvragen>

Indicatieve prijzen

 • 25-29 personen€ 102.50
 • 30-34 personen€ 101.50
 • 35-39 personen€ 98.00
 • 40-44 personen€ 96.00
 • 45-49 personen€ 93.00
 • 50-54 personen€ 92.00
 • 55-62 personen€ 89.50

Inbegrepen

 • Busreis per luxe touringcar
 • 1e rang ticket woensdagmiddag
 • Lunchpakket
 • Service- en reserveringskosten
Offerte aanvragen
 • E-mail deze reis
 • Favoriet

75 jaar bevrijding! Een mooie aanleiding om Soldaat van Oranje te bezoeken.

75 jaar bevrijding! Een mooie aanleiding om Soldaat van Oranje te bezoeken. De bus van TCR Tours rijdt u naar het theater in Katwijk waar u een prachtige voorstelling gaat zien van de musical Soldaat van Oranje. Het verhaal van verzetsheld Erik Hazelhoff Roelfzema is inmiddels door meer dan 3 miljoen Nederlanders bekeken. Een belangrijk stuk vaderlandse geschiedenis!

Indrukwekkend en inspirerend!Helga Veneklaas

Soldaat van Oranje - De Musical is verlengd t/m oktober 2020

Sinds de première in oktober 2010 speelt de musical elke voorstelling voor een uitverkochte zaal. Inmiddels hebben ruim 2,9 miljoen bezoekers de voorstelling gezien.

Soldaat van Oranje - De Musical, de langstlopende voorstelling uit de Nederlandse theatergeschiedenis.

Klik hier voor een impressie

Het verhaal

Als de Duitsers in 1940 Nederland binnenvallen, leeft de Leidse student Erik Hazelhoff Roelfzema met zijn Leidse vrienden een onbezorgd studentenleven. De dan ongeveer 23-jarige jongens realiseren zich als donderslag bij heldere hemel dat niets meer hetzelfde is. Vriendschap en liefde zijn niet langer vanzelfsprekend. De oorlog zet alles op zijn kop, alle verhoudingen op scherp. Iedereen moet zijn eigen keuzes maken...: Ga je vechten voor Vrijheid, Volk, Vaderland? Steek je je kop in het zand en studeer je door? Of kies je doelbewust voor de vijand?

Soldaat van Oranje - De Musical is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van één van de grootste verzetshelden uit onze vaderlandse geschiedenis: Erik Hazelhoff Roelfzema. Aan het begin van de oorlog ontsnapt Erik naar Engeland van waaruit hij zendapparatuur naar Nederland smokkelt en als piloot betrokken is bij bombardementen op Duitsland. Hij wordt adjudant van Koningin Wilhelmina en ontvangt voor zijn verzetswerk al tijdens de oorlog de Militaire Willemsorde, de hoogste Koninklijke onderscheiding.

Zijn beroemde boek Soldaat van Oranje werd in 1977 verfilmd met Rutger Hauer in de titelrol en is nu op vernieuwende wijze te zien als musical in de Theater Hangaar op Vliegveld Valkenburg in Katwijk.

In een regie van Theu Boermans en naar een script van Edwin de Vries spelen de acteurs rondom een draaiende tribune en brengen ze mede dankzij de muziek van Tom Harriman en de teksten van Pamela Phillips Oland en Frans van Deursen de indrukwekkende historie weer tot leven. Dit verhaal moet verteld worden.

Tip: Ook avond- en weekendvoorstellingen beschikbaar, vraag naar de mogelijkheden en prijzen.

Programma

11.15 uur Vertrek vanaf uw opstapplaats, de lunchpakketten worden uitgereikt

13.15 uur Verwachte aankomst in Katwijk

14.00 uur Aanvang musical

17.25 uur Einde musical

18.00 uur Aanvang retourreis

19.45 uur Aankomst bij uw opstapplaats

Programma onder voorbehoud van wijzigingen en afhankelijk van uw opstapplaats.

Over TCR Tours

De specialist in groepsvervoer en dagtochten per touringcar vanuit o.a. Raalte, Deventer, Apeldoorn, Nijverdal en Zutphen. Naast het basic verhuur van bussen bieden we extra services om vervoer op maat te bieden. Rolstoelbussen, VIP bussen of organisatie met catering en overnachting.

Wij helpen je met een glimlach.

Gemakkelijk, gezellig, geregeld met TCR Tours!

Keurmerken

 • KIWA-logo
 • BVN-logo

Op de hoogte blijven?

Ontvang regelmatig een e-mail met de leukste activiteiten en bestemmingen.
 

Je vindt ons ook op

TCR Groep
Lees meer