E-mail deze reis

Verstuur informatie over:

Offerte aanvragen >
Offerte aanvragen>

Indicatieve prijzen

 • 25-29 personen€ 102.50
 • 30-34 personen€ 101.50
 • 35-39 personen€ 98.00
 • 40-44 personen€ 96.00
 • 45-49 personen€ 93.00
 • 50-54 personen€ 92.00
 • 55-62 personen€ 89.50

Inbegrepen

 • Busreis per luxe touringcar
 • 1e rang ticket woensdagmiddag
 • Lunchpakket
 • Service- en reserveringskosten
Offerte aanvragen
 • E-mail deze reis
 • Favoriet

75 jaar bevrijding! Een mooie aanleiding om Soldaat van Oranje te bezoeken.

75 jaar bevrijding! Een mooie aanleiding om Soldaat van Oranje te bezoeken. De bus van TCR Tours rijdt u naar het theater in Katwijk waar u een prachtige voorstelling gaat zien van de musical Soldaat van Oranje. Het verhaal van verzetsheld Erik Hazelhoff Roelfzema is inmiddels door meer dan 3 miljoen Nederlanders bekeken. Een belangrijk stuk vaderlandse geschiedenis!

Indrukwekkend en inspirerend!Helga Veneklaas

Soldaat van Oranje - De Musical is verlengd t/m oktober 2020

Sinds de première in oktober 2010 speelt de musical elke voorstelling voor een uitverkochte zaal. Inmiddels hebben ruim 2,9 miljoen bezoekers de voorstelling gezien.

Soldaat van Oranje - De Musical, de langstlopende voorstelling uit de Nederlandse theatergeschiedenis.

Klik hier voor een impressie

CORONA

De versoepelingen van de corona-maatregelen per 1 juli 2020 geven hoop en bieden perspectief omtrent theaterbezoek! Echter, we hebben met name met betrekking tot de voorwaarden voor repeteren en optreden qua ‘zang' en ‘koren' meer duidelijkheid nodig. Het RIVM heeft aangegeven op korte termijn met een advies te komen.

We moeten met elkaar en met de overheid de nieuwe maatregelen eerst goed onderzoeken en interpreteren wat er echt haalbaar en mogelijk is. Zowel in de zaal als op het toneel, als backstage, als in de orkestbak.

Van harte hopen wij, indien de versoepelingen dit toelaten, Soldaat van Oranje - De Musical vanaf september - of eerder indien mogelijk - weer te kunnen spelen zoals het bedoeld is. En u weer met een gerust hart welkom te kunnen heten in de TheaterHangaar. Zodra wij hierover nieuws hebben, informeren wij u uiteraard zo spoedig mogelijk.


Het verhaal

Als de Duitsers in 1940 Nederland binnenvallen, leeft de Leidse student Erik Hazelhoff Roelfzema met zijn Leidse vrienden een onbezorgd studentenleven. De dan ongeveer 23-jarige jongens realiseren zich als donderslag bij heldere hemel dat niets meer hetzelfde is. Vriendschap en liefde zijn niet langer vanzelfsprekend. De oorlog zet alles op zijn kop, alle verhoudingen op scherp. Iedereen moet zijn eigen keuzes maken...: Ga je vechten voor Vrijheid, Volk, Vaderland? Steek je je kop in het zand en studeer je door? Of kies je doelbewust voor de vijand?

Soldaat van Oranje - De Musical is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van één van de grootste verzetshelden uit onze vaderlandse geschiedenis: Erik Hazelhoff Roelfzema. Aan het begin van de oorlog ontsnapt Erik naar Engeland van waaruit hij zendapparatuur naar Nederland smokkelt en als piloot betrokken is bij bombardementen op Duitsland. Hij wordt adjudant van Koningin Wilhelmina en ontvangt voor zijn verzetswerk al tijdens de oorlog de Militaire Willemsorde, de hoogste Koninklijke onderscheiding.

Zijn beroemde boek Soldaat van Oranje werd in 1977 verfilmd met Rutger Hauer in de titelrol en is nu op vernieuwende wijze te zien als musical in de Theater Hangaar op Vliegveld Valkenburg in Katwijk.

In een regie van Theu Boermans en naar een script van Edwin de Vries spelen de acteurs rondom een draaiende tribune en brengen ze mede dankzij de muziek van Tom Harriman en de teksten van Pamela Phillips Oland en Frans van Deursen de indrukwekkende historie weer tot leven. Dit verhaal moet verteld worden.

Tip: Ook avond- en weekendvoorstellingen beschikbaar, vraag naar de mogelijkheden en prijzen.

Programma

11.15 uur Vertrek vanaf uw opstapplaats, de lunchpakketten worden uitgereikt

13.15 uur Verwachte aankomst in Katwijk

14.00 uur Aanvang musical

17.25 uur Einde musical

18.00 uur Aanvang retourreis

19.45 uur Aankomst bij uw opstapplaats

Programma onder voorbehoud van wijzigingen en afhankelijk van uw opstapplaats.

Waarom TCR Tours

TCR Tours is de specialist in touringcarvervoer in de regio Raalte, Deventer, Apeldoorn, Nijverdal en Zutphen. Met ons veelzijdige wagenpark bieden wij vervoer voor iedere groep. Of je nu op zoek bent naar een luxe VIP bus, rolstoelbus of een standaard bus. Sinds 1983 organiseert TCR Tours de leukste uitjes voor individuen en groepen. Wij nemen je graag de organisatie uit handen. Ons doel, een glimlach op je gezicht als je terugdenkt aan je uitje.

Gemakkelijk, gezellig, geregeld met TCR Tours!

Keurmerken

 • KIWA-logo
 • BVN-logo

Op de hoogte blijven?

Ja, ik ontvang graag regelmatig een e-mail met leuke uitjes, acties en nieuwsberichten
 

Je vindt ons ook op

TCR Groep
Lees meer