E-mail deze reis

Verstuur informatie over:

Offerte aanvragen >
Offerte aanvragen>

Indicatieve prijzen

 • 35-39 personen€ 360.00
 • 40-44 personen€ 350.00
 • 45-49 personen€ 342.50

Inbegrepen

 • Busreis per luxe touringcar
 • 3 x Overnachtingen Sauerland Alpin Hotel
 • 3 x Ontbijtbuffet, lunchpakket en 3-gangen keuzemenu
 • Alle consumpties in het hotel
 • Gebruik van sauna en binnenzwembad
 • Excursieprogramma
 • Afscheidsdiner op terugweg
Offerte aanvragen
 • E-mail deze reis
 • Favoriet

Veelzijdige excursiereis naar het Sauerland

Een bus excursiereis naar het Sauerland met je eigen groep. TCR heeft een verrassend en veelzijdig programma samengesteld.

Sauerland is niet alleen geschikt als wintersportbestemming. De streek biedt van alles wat, van mooie natuur in de bergen tot cultuur in de steden. Op het reisprogramma staat bijvoorbeeld een bezoek aan bierbrouwerij Warstein, Slot Bad Arolson en de stad Paderborn, de bergen in met de Ettelsberg Seilbahn en een rondvaart op de Möhnesee. Je sluit de reis feestelijk af met een Achterhoeks proeverijbuffet. Kortom een veelzijdige reis in een prachtige omgeving.

Het programma hieronder hebben wij voor een ouderengezelschap naar volle tevredenheid mogen uitvoeren. Heb je andere voorkeuren, graag passen wij het programma naar jouw wensen aan.

Programma

Dag 1

Op de heenreis brengen wij onderweg een bezoek aan Brilon. Tijdens een stadswandeling met een gids zie je de prachtige Altstadt met veel historische gebouwen en vakwerkhuizen. Na de lunch rijden we verder naar de Warsteiner Brouwerij voor een uitgebreid bezoek en natuurlijk een proeverij. Door de mooie natuur rijden we naar Alpin Hotel Sauerland in Schmallenberg. Een fijn en comfortabel hotel met smaakvol ingerichte kamers, gratis wifi en een binnenzwembad, sauna en schoonheidssalon.

Dag 2

Vandaag hebben we een afwisselend en interessant programma voor jou in petto.

Kasteel Bad Arolsen is de geboorteplaats van koningin Emma. Een gids vertelt je alles over dit voormalig klooster. De bisdomstad Paderborn biedt een sfeervolle mix van mooi gerestaureerde historische gebouwen. In de middag brengen we een bezoek aan het Deutsches Traktor- & Modellauto Museum.

Dag 3

Leer van alles over glas in de glasblazerij van Willingen. Je kunt tijdens een rondleiding precies zien hoe het traditionele glasblazen in zijn werk gaat. Met een beetje hulp maak je je eigen glas. In de middag ga je met de modernste kabelbaan van Duitsland naar 838 meter hoogte op de Ettelsberg. Boven aangekomen kun je onder andere de Ettelsberghutte en de Hocheideturm bezoeken. Vanaf het platform van de Hochheideturm op 58 meter heb je een spectaculair uitzicht over het berglandschap van het Sauerland.

Dag 4

De Möhnesee ligt in het noordwesten van Sauerland aan de noordzijde van het natuurpark Arnsberger Wald. We maken een leuke rondvaart over het meer. Daarna rijden we naar de oude Hanzestad Soest waar je voldoende vrije tijd heb om het mooie centrum te verkennen en te lunchen. Soest heeft nog veel oude stadsmuren en in de oude Osthofenpoort zit tegenwoordig het stadsmuseum. De Domkerk heeft een bijzonder mooie Romaanse toren. In de loop van de middag keren wij naar Nederland terug. Onderweg genieten we van een Achterhoeks Proeverij Buffet met live cooking.

We kunnen het programma natuurlijk helemaal naar jullie wensen aanpassen!

Waarom TCR Tours

TCR Tours is de specialist in touringcarvervoer in de regio Raalte, Deventer, Apeldoorn, Nijverdal en Zutphen. Met ons veelzijdige wagenpark bieden wij vervoer voor iedere groep. Of je nu op zoek bent naar een luxe VIP bus, rolstoelbus of een standaard bus. Sinds 1983 organiseert TCR Tours de leukste uitjes voor individuen en groepen. Wij nemen je graag de organisatie uit handen. Ons doel, een glimlach op je gezicht als je terugdenkt aan je uitje.

Gemakkelijk, gezellig, geregeld met TCR Tours!

Keurmerken

 • KIWA-logo
 • BVN-logo

Op de hoogte blijven?

Ja, ik ontvang graag regelmatig een e-mail met leuke uitjes, acties en nieuwsberichten
 

Je vindt ons ook op

TCR Groep
Lees meer