E-mail deze reis

Verstuur informatie over:

Offerte aanvragen >
Offerte aanvragen>

Indicatieve prijzen

  • 45-49 personen€ 399.00

Inbegrepen

  • Vervoer per luxe touringcar
  • 3x Overnachting in 3*hotel in Normandië
  • 2x Overnachting in een 3*hotel in Bretagne
  • 5x Ontbijt en diner in de hotels
  • Begeleiding van een Nederlandssprekend gids
Offerte aanvragen
  • E-mail deze reis
  • Favoriet

Ontdek de vele schatten van Normandië & Bretagne in 6 dagen

Impressionisme, gastronomie, fietsroute, D-Day landingsstranden, middeleeuwse sites, en nog veel meer…. Er zijn genoeg redenen om naar Normandië te gaan. Bretagne wordt heen en weer geslingerd tussen Argoat en Armor, tussen land en zee. Langs de 2800 kilometer kust tref je kliffen, zandstranden, kleine baaien en prachtige uitkijkpunten zoals Cap Fréhel en de Pointe du Raz. Onze ervaren gids staat te popelen om u al het moois van deze regio te tonen

 

Programma

 Dag 1:

Vertrek vanaf een door u gekozen opstapplaats in het oosten van het land omstreeks 07.00 uur. Aankomst Caen omstreeks 18.30 uur.

Bij dit reisschema zouden wij een stop in Honfleur kunnen maken. Een mooie stad gelegen aan de monding van de Seine en zeker de moeite waard om te bekijken. Indien gewenst organiseert TCR Tours graag een lunchpakket en overige catering voor in de touringcar.

Overnachting en diner in Caen.

Dag 2:

Vanochtend bezoeken wij het Mémorial museum in Caen met als afsluiting de film over de landing. Aansluitend kan een ieder hier op eigen gelegenheid een lunch genieten.

Aan het begin van de middag maken wij dan een mooie tocht langs diverse landingsstranden en andere bijzondere plekken; O.a.: Pegasus Brug in Arromanches,  de Amerikaanse begraafplaats in Colleville, Pointe du Hoc, Duitse begraafplaats in La Cambe.

Een vrij lange tour, maar dan heeft u wel een geweldig overzicht van de gebeurtenissen op Sword Beach tot en met Omaha Beach. Vanzelfsprekend staat de hele dag uw gids tot uw beschikking en zal aan u voldoende informatie verschaffen.

Overnachting en diner in Caen.

Dag 3:

Rustig opstarten met een prima ontbijt. Vanochtend bezoek u onder begeleiding van uw gids de  stad Caen. Indien gewenst kan een bezoek aan de Abdij worden ingepland.

Na de lunch gaan we naar de stad Bayeux, gelegen op een 30 km afstand van Caen. Bayeux is bekend om het tapijt van Bayeux. Vandaag brengt u dan ook een bezoek aan dit beroemde tapijt van koningin Mathilde. Het tapijt heeft een lengte van 70 meter en is 50cm hoog. Het beeld de geschiedenis uit van de slag bij Hastings in 1066.

Overnachting en diner in Caen.

Dag 4:

Na het ontbijt, checken wij uit en rijden wij naar het zuiden. U brengt vandaag een bezoek aan het wereldberoemde Le Mont St. Michel, ook wel het wonder van het westen genoemd, met haar bijzondere ligging, de rijke historie en haar prachtige architectuur. De grootste trekpleister van de Mont Saint-Michel is de gelijknamige abdij Mont Saint-Michel. U ziet deze al vanaf het vasteland boven het eiland uitkomen. Tegen bijbetaling is deze abdij te bezoeken.

Overnachting en diner in Pontorson.

Dag 5: 

Vanochtend bezoekt u de prachtige stad Dinan. In deze middeleeuwse stad staat de stadsmuren nog grotendeels overeind. Het is heerlijk vertoeven in deze bijzondere stad.

Vanmiddag brengen wij een bezoek aan Cap Fréhel. Hier rijzen de steile rotsen tot wel 70 meter boven de woeste zee uit. We rijden deels via een prachte route langs de kust terug naar het hotel n Pontorson.

Overnachting en diner in Pontorson.

Dag 6: 

Vandaag rijden wij weer retour naar Nederland, een vrij lange reisdag. In overleg zullen wij op interessante, leuke plekken onze noodzakelijke stops in lassen.

Tevens kunnen wij een afscheidsdiner voor uw groep organiseren, zodat u onder het genot van een hapje en drankje alle gemaakte herinneringen van deze reis kunt doornemen.

Hiermee komt uw 6-daagse reis ten einde.

Over TCR Tours

De specialist in groepsvervoer en dagtochten per touringcar vanuit o.a. Raalte, Deventer, Apeldoorn, Nijverdal en Zutphen. Naast het basic verhuur van bussen bieden we extra services om vervoer op maat te bieden. Rolstoelbussen, VIP bussen of organisatie met catering en overnachting.

Wij helpen je met een glimlach.

Gemakkelijk, gezellig, geregeld met TCR Tours!

Keurmerken

  • KIWA-logo
  • BVN-logo

Op de hoogte blijven?

Ontvang regelmatig een e-mail met de leukste activiteiten en bestemmingen.
 

Je vindt ons ook op

TCR Groep
Lees meer