E-mail deze reis

Verstuur informatie over:

Offerte aanvragen >
Offerte aanvragen>

Indicatieve prijzen

 • 83-90 personen€ 17.00

Inbegrepen

 • Vervoer per luxe touringcar
 • Bezoek aan de Tweede Kamer
 • ProDemos Kamerdebat
 • Bezoek aan de Eerste Kamer
 • Democratie Experience
 • Binnenhofcheck
 • Gesprek met Kamerlid (indien mogelijk)
Offerte aanvragen
 • E-mail deze reis
 • Favoriet

Bezoek aan de Eerste & Tweede Kamer

Tijdens dit programma bezoekt de klas de Eerste Kamer, Tweede Kamer en Ridderzaal. Er is een programma ontwikkeld voor het vmbo en een programma voor havo/vwo.

Speciaal voor het voortgezet onderwijs: Op excursie naar de premier van Nederland!

ProDemos - Kies programma uit 'Binnenhof voor Scholen (schooljaar 2018/19)'

Dagprogramma Politiek: Het Politiek dagprogramma duurt 5,5 uur en bestaat uit de volgende onderdelen: bezoek Tweede Kamer, ProDemos Kamerdebat, bezoek Eerste Kamer (niet op dinsdag), de Democratie Experience, de Binnenhofcheck en (indien mogelijk) een gesprek met een Kamerlid.

Is een dag te lang, dan kunt u nog kiezen uit één van onderstaande programma's:

Politiek in Vogelvlucht: Politiek in Vogelvlucht duurt drie uur en bestaat o.a. uit de volgende onderdelen: bezoek aan de Tweede Kamer, de Binnenhofcheck en de Democratie Experience.

Wetloop (duurt ca. 3 uur): Programma voor het  vmbo. De leerlingen volgen -in de rol van bijvoorbeeld Kamerlid of journalist - de route van een wetsvoorstel op het Binnenhof. Ze bezoeken hierbij de Tweede en Eerste Kamer en de Ridderzaal.

Let op: sommige van de te bezoeken gebouwen zijn niet toegankelijk voor rolstoelen. Hierdoor is dit programma helaas niet geschikt voor rolstoelgebruikers.

Wie had de macht (duurt ca. 3 uur): Programma voor havo/vwo. De leerlingen volgen een historische route op het Binnenhof. In dit programma ligt de nadruk op de geschiedenis van de macht. Leerlingen bezoeken hierbij de Tweede en Eerste Kamer en de Ridderzaal.

Let op: sommige van de te bezoeken gebouwen zijn niet toegankelijk voor rolstoelen. Hierdoor is dit programma helaas niet geschikt voor rolstoelgebruikers.

Programma

Reisaanbod

Het gewenste politiek programma dient de school zelf te reserveren en is niet alle dagen van de week mogelijk.

Verblijf in Den Haag is tussen 10.00 - 15.30 uur

* vanaf prijzen, gebaseerd op een minimale bezetting van 83 personen in de 90-persoons dubbeldekker en maximaal 30 km aanrijroute vanaf Raalte. Aantal gratis begeleiders verschilt per bestemming. In uw op-maat-gemaakte offerte, wordt dit gespecificeerd.

 

 

 

 

Over TCR Tours

De specialist in groepsvervoer en dagtochten per touringcar vanuit o.a. Raalte, Deventer, Apeldoorn, Nijverdal en Zutphen. Naast het basic verhuur van bussen bieden we extra services om vervoer op maat te bieden. Rolstoelbussen, VIP bussen of organisatie met catering en overnachting.

Wij helpen je met een glimlach.

Gemakkelijk, gezellig, geregeld met TCR Tours!

Keurmerken

 • KIWA-logo
 • BVN-logo

Op de hoogte blijven?

Ontvang regelmatig een e-mail met de leukste activiteiten en bestemmingen.
 

Je vindt ons ook op

TCR Groep
Lees meer