E-mail deze reis

Verstuur informatie over:

Offerte aanvragen >
Offerte aanvragen>

Indicatieve prijzen

  • 83-90 personen€ 32.00

Inbegrepen

  • Busreis per luxe touringcar
  • keuze uit drie van de vier activiteiten
Offerte aanvragen
  • E-mail deze reis
  • Favoriet

Korren, steigervissen, wadlopen & hybiën

Dag Waddenzee! in Lauwersoog is al bijna 30 jaar een top-schoolreisbestemming, met verschillende activiteiten op en langs het wad, in de vissershaven van Lauwersoog en in het nationaal park Lauwersmeer. Samen met je eigen Natuurschoolgids beleef je een actieve dag buiten in de natuur.

Dag Waddenzee! bestaat uit drie activiteiten, met tussen de middag een Pauze.

Afhankelijk van de waterstand in de Waddenzee op de dag dat u bezoekt, maakt de Natuurschool een keuze uit drie van de vier genoemde activiteiten. Als de waterstand goed is op de dag dat jullie school komt doen we een wadloopexcursie. Lopen op de bodem van de Waddenzee, dat is bijzonder! Staat het wad onder water dan gaan we steigervissen in de vissershaven van Lauwersoog.

Met speciale schepnetjes vissen in het Lauwersmeer. Sleepnetvissen met een sleepnet/ korren langs de dijk van de Waddenzee.

Alle activiteiten worden verzorgd op het niveau van groep 3-8:

Steigervissen in de Haven; Kijken, aanraken, misschien wel proeven en je verbazen!

Wadloopexcursie;  Lopen op de bodem van de Waddenzee is een bijzondere ervaring. Onder je voeten krioelt het ook nog eens van de wormen, schelpen en duizendpoten! Spannend en cool tegelijk. De Natuurschoolgids begeleidt de leerlingen over het wad en vertelt ook nog eens allerlei boeiende ‘weetjes’.

Korexcursie; Met de hele klas vanaf de zeedijk vissen met een groot sleepnet op o.a. kleine visjes, garnalen, krabbetjes. Altijd weer een spannend avontuur, waarin de kinderen zich goed kunnen uitleven! Bij elk diertje vertelt de Natuurschoolgids een boeiend verhaaltje. Na afloop gaat de hele vangst weer terug in zee.

Hybiën; Met speciale schepnetten, ook wel hybie-netten genoemd, vissen in een ondiep zij-armpje van het Lauwersmeer op kevers, wantsen, garnalen, visjes en misschien wel een heuse paling! Over elk diertje vertelt de Natuurschoolgids iets boeiends.

Alle klassen pauzeren bij Restaurant Het Booze Wijf of op een mooi grasveld aan het Lauwersmeer. De leerlingen kunnen hun eigen lunch meebrengen.

Bij Het Booze Wijf kunt u vooraf via de Natuurschool een patatje, ijsje o.i.d. voor de hele groep bestellen.

Het is leuk wanneer u van school wat speelmateriaal meeneemt, zoals voetballen en frisbees. Het restaurant beschikt over een gratis speeltuin.

Programma

Tijdsbestek: ca. 10.30 - 16.00 uur in Lauwersoog

* vanaf prijzen, gebaseerd op een minimale bezetting van 83 personen in de 90-persoons dubbeldekker en maximaal 30 km aanrijroute vanaf Raalte. Aantal gratis begeleiders verschilt per bestemming. In uw op-maat-gemaakte offerte, wordt dit gespecificeerd.

Waarom TCR Tours

TCR Tours is de specialist in touringcarvervoer in de regio Raalte, Deventer, Apeldoorn, Nijverdal en Zutphen. Met ons veelzijdige wagenpark bieden wij vervoer voor iedere groep. Of je nu op zoek bent naar een luxe VIP bus, rolstoelbus of een standaard bus. Sinds 1983 organiseert TCR Tours de leukste uitjes voor individuen en groepen. Wij nemen je graag de organisatie uit handen. Ons doel, een glimlach op je gezicht als je terugdenkt aan je uitje.

Gemakkelijk, gezellig, geregeld met TCR Tours!

Keurmerken

  • KIWA-logo
  • BVN-logo

Op de hoogte blijven?

Ja, ik ontvang graag regelmatig een e-mail met leuke uitjes, acties en nieuwsberichten
 

Je vindt ons ook op

TCR Groep
Lees meer