Leden korting

CARINOVA-LEDENKORTING

Leden van Carinova Servicepakket ontvangen op deze dagtocht een ledenkorting van 10%. Deze korting wordt verwerkt op de bevestiging en is alleen geldig voor de pashouder en thuiswonende gezinsleden. Niet geldig in combinatie met andere acties.

Over Carinova Servicepakket

Het Carinova Servicepakket biedt zorg die vaak heel gewoon is, maar niet tot de basiszorg behoort en daardoor dus niet gefinancierd wordt door de AWBZ. Behalve allerlei zorgproducten en gemaksdiensten, biedt het lidmaatschap ook heel veel extra voordeel, bijvoorbeeld op diverse leuke uitjes van TCR Tours.

Profiteren van de ledenkorting? Wordt dan nu lid!

Vul het formulier in op: http://www.carinova.nl/word-abonnee/

ZORGSAAM-LEDENKORTING

Leden van Zorgsaam ontvangen op deze dagtocht een ledenkorting van 10%.Deze korting wordt verwerkt op de bevestiging en is alleen geldig voor de pashouder en thuiswonende gezinsleden. Niet geldig in combinatie met andere acties.

Over Kruisvereniging Zorgsaam

Zorgsaam is een kruisvereniging met bijna 30.000 leden. Leden van Zorgsaam kunnen gebruik maken van een uitgebreid dienstenpakket op het gebied van gemak, welzijn en gezondheid. Het ledenpakket van Zorgsaam is voor iedereen aantrekkelijk. Het werkgebied van Zorgsaam omvat de plaatsen, Apeldoorn, Hattem, Brummen, Epe, Heerde, Voorst.

Profiteren van de ledenkorting? Wordt dan nu lid!

Vul het formulier in op http://www.zorgsaam.nl/formulier/lid-worden

E-mail deze reis

Verstuur informatie over:

Reserveren >
Reserveren>

Prijzen

 • 30-05-2019 gegarandeerd vertrekVOL

Inbegrepen

 • Vervoer per luxe touringcar
 • 1x koffie/thee met gebak
 • Rondleiding en entree Royal Goedewaage
 • Drentse koffietafel met brood, kaas, ham, suiker- en krentenbrood, fruit, koffie/thee/melk
 • Entree Vijvertuinen van Ada Hofman
 • 3-gangen diner

Carinova/Zorgsaam-korting

Ben je lid van deze organisaties dan krijg je 10% korting. meer informatie

Reserveren
 • E-mail deze reis
 • Favoriet

Van aardewerk tot vijvers

Weer een leuk nieuw programma voor Hemelvaartsdag! In de ochtend bezoeken we Royal Goedewaagen in Drenthe en in de middag maakt u kennis met de prachtige vijvertuinen van Ada Hofman. Stap in en geniet van deze bijzondere dag!

Na de opstaproute rijdt de touringcar rechtstreeks naar Nieuw Buinen in Drenthe waar u om ca. 10.45 uur wordt ontvangen met koffie en gebak bij de aardewerkfabriek Royal Goedewaagen, de oudste (sinds 1610) en bekendste aardewerkfabriek van Nederland.

We krijgen daarna een rondleiding door de fabriek waar we het hele productieproces zien; vanaf het begin, de vloeibare klei, tot en met het beschilderde eindproduct. Hier ziet u dat ouderwets vakmanschap tot schitterende eindresultaten leidt; wandborden, tegels, de bekende grachtenhuisjes, vazen, schalen en serviezen...En dat alles in verschillende uitvoeringen, van handbeschilderd Delfts Blauw tot Gouds Plateel en Art Nouveau keramiek.

Tussen de middag geniet u van een uitgebreide Drentse koffietafel bij Museumherberg de Ar in Westerbork. Bij Museumherberg 'De Ar' kijkt u echt uw ogen uit, zoveel is er te zien. Eigenlijk gebruikt u de koffietafel op de deel van een ouderwetse Drentsche boerderij midden in het dorp Westerbork. De groep wordt bediend in klederdracht en ziet o.a. een ingerichte Drentsche stijlkamer met bedsteden, een kruidenierswinkel, herenkapsalon en kinderspeelgoed.

Rond 14.30 uur wordt de reis vervolgd naar Loozen. Hier bezoekt u de Vijvertuinen van Ada Hofman. 

Rondom de schitterende in een soort vallei gelegen waterlelievijvers leidt een romantisch schelpenpad langs talloze kleinere vijvers, beekjes,  fonteinen en waterornamenten. U wandelt langs bijzondere bomen en planten, tientallen soorten waterlelies die van mei tot oktober bloeien en u kunt kikkers, hagedissen, vissen, vlinders en libellen observeren. Ook de grote daktuin in oosterse sfeer en met blik over de gehele tuin, is zeer de moeite waard.

Ada Hofman had zich als doel gesteld om voorlichting te geven over alles wat met de siervijver te maken heeft. Speciaal het helder houden van het vijverwater op biologische wijze, dus zonder chemische middelen of filters, was haar specialiteit. In haar tuin laat ze in ongeveer 50 vijvers zien dat haar zienswijze juist is.

Er is ook een filmzaal, een winkeltje met leuke souvenirs en cadeau-artikelen en een groot buiten terras waar u nog eventueel een drankje kunt nemen (voor eigen rekening).

Tijdens de terugreis maken we een tussenstop bij Restaurant de Witte Ruif/Herberg de Klomp in Vilsteren voor een heerlijk 3-gangen diner. Daarna keert u weer huiswaarts.

Prijs 72,50 p.p.

Reserveren kan zowel telefonisch (0572-35 35 35) als online! 

Nuttige informatie:

 • Dagtochten gaan alleen door bij voldoende deelname.
 • Tijden onder voorbehoud van wijzigingen
 • Ook als u iets minder goed ter been bent, kunt u gewoon mee!
 • Bij bovenbeschreven programma is het vertrek tussen 8.00 en 09.30 uur en de thuiskomst tussen 20.00 en 21.30 uur.
 • Voor deze dagtocht hanteren wij onze algemene voorwaarden individuele dagtochten

Opstapplaatsen

 • Apeldoorn - De Voorwaarts, PP Omnisport
 • Dalfsen - Gemeentehuis
 • Deventer - de Scheg / grote parkeerplaats
 • Nijverdal - Koersendijk, PP Bowlingboerderij
 • Raalte - Leeren Lampe
 • Zutphen - Winkelplein Pollaan 50 (bij Gamma)

Over TCR Tours

De specialist in groepsvervoer en dagtochten per touringcar vanuit o.a. Raalte, Deventer, Apeldoorn, Nijverdal en Zutphen. Naast het basic verhuur van bussen bieden we extra services om vervoer op maat te bieden. Rolstoelbussen, VIP bussen of organisatie met catering en overnachting.

Wij helpen je met een glimlach.

Gemakkelijk, gezellig, geregeld met TCR Tours!

Keurmerken

 • KIWA-logo
 • BVN-logo

Op de hoogte blijven?

Ontvang regelmatig een e-mail met de leukste activiteiten en bestemmingen.
 

Je vindt ons ook op

TCR Groep
Lees meer