E-mail deze reis

Verstuur informatie over:

Offerte aanvragen >
Offerte aanvragen>

Indicatieve prijzen

  • 83-90 personen€ 33.00

Inbegrepen

  • Busreis per luxe touringcar
  • Overtocht naar Pampus
  • Pampus Xperience
  • Rondleiding met gids
Offerte aanvragen
  • E-mail deze reis
  • Favoriet

Forteiland Pampus - werelderfgoed

Een leuke en leerzame excursie voor het Voorgezet onderwijs! Ontdek 400 jaar Oer-Hollandse geschiedenis.

Forteiland Pampus is één van de parels van de Stelling van Amsterdam en de Nieuwe Hollandse Waterlinie en staat zelfs op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Voor scholen is een bezoek aan Pampus spannend en educatief: met de boot varen de leerlingen naar het forteiland waar ze de geschiedenis van het eiland kunnen ontdekken.

Pampus is een monumentaal forteiland voor de kust van Amsterdam met 400 jaar Oer-Hollandse geschiedenis en avontuur. Bezoek de multimediale, interactieve belevingsroutes Het geheime Wapen van Amsterdam en Het Verhaal van Pampus. Ontdek hoe Forteiland Pampus vol verhalen zit. Verhalen die teruggaan tot de VOC-tijd, toen schepen uit de Oost op weg naar Amsterdam voor Pampus kwamen te liggen.

Programma's

Voor de bovenbouw van het Voortgezet onderwijs adviseren wij een gids te reserveren en vooraf aan te geven welke onderwerpen bij voorkeur in de rondleiding moeten worden behandeld. U kunt daarbij denken aan ‘Historie’, ‘Duurzaamheid en natuur’ en ‘Militaire geschiedenis’. Tijdens de rondleiding neemt een ervaren gids de leerlingen op sleeptouw door het fort. Hij of zij vertelt over de Stelling van Amsterdam, de aanleg van het eiland, de bouw van het fort, Pampus tijdens de oorlogen en nog veel meer.
Duur: 45 – 60 minuten. Kosten: € 50,- per gids (1 gids per maximaal 25 leerlingen).

Er zijn voor de onderbouw van het Voortgezet onderwijs verschillende mogelijkheden, wat dacht je van de Pampus Xperience? Tijdens de Pampus Xperience ga je met de Pampus-sleutel en routekaart op avontuur in het fort. Kanongeluiden, beelden, animaties én interactieve games brengen de geschiedenis tot leven. De Xperience wordt het beste beleefd in groepjes van zes leerlingen. Duur: 1 tot 1,5 uur. Geen extra kosten voor de Pampus-sleutel en routekaart (verkrijgbaar in het Magazijn in het Paviljoen).

Tip: Ook voor basisscholen biedt Forteiland Pampus schoolreisprogramma's aan. Vraag naar de mogelijkheden. 

Programma

Tijdsbestek: ca. 10.00 -15.30 uur

* vanaf prijzen, gebaseerd op een minimale bezetting van 83 personen in de 90-persoons dubbeldekker en maximaal 30 km aanrijroute vanaf Raalte. Aantal gratis begeleiders verschilt per bestemming. In uw op-maat-gemaakte offerte wordt dit gespecificeerd

Waarom TCR Tours

TCR Tours is de specialist in touringcarvervoer in de regio Raalte, Deventer, Apeldoorn, Nijverdal en Zutphen. Met ons veelzijdige wagenpark bieden wij vervoer voor iedere groep. Of je nu op zoek bent naar een luxe VIP bus, rolstoelbus of een standaard bus. Sinds 1983 organiseert TCR Tours de leukste uitjes voor individuen en groepen. Wij nemen je graag de organisatie uit handen. Ons doel, een glimlach op je gezicht als je terugdenkt aan je uitje.

Gemakkelijk, gezellig, geregeld met TCR Tours!

Keurmerken

  • KIWA-logo
  • BVN-logo

Op de hoogte blijven?

Ja, ik ontvang graag regelmatig een e-mail met leuke uitjes, acties en nieuwsberichten
 

Je vindt ons ook op

TCR Groep