E-mail deze reis

Verstuur informatie over:

Offerte aanvragen >
Offerte aanvragen>

Indicatieve prijzen

 • 45-49 personen€ 219.00

Inbegrepen

 • Busreis per luxe touringcar
 • 2x Overnachting in een 3* hotel
 • Verblijf op basis van halfpension (ontbijt en diner)
 • Entree en rondleiding Museum In Flanders Fields
 • Gids tijdens 4-uur durende rondrit
 • Entree Yper Museum
Offerte aanvragen
 • E-mail deze reis
 • Favoriet

Verken Ieper en omgeving in 3 dagen

Ieper heeft heel wat te bieden! De charme van het middeleeuwse verleden en de herinneringen aan het woelige oorlogsverleden maken deze busreis naar Ieper onvergetelijk.

Iedere reis passen wij in zijn geheel aan aan de wensen en budget van jouw gezelschap.Een dag korter of langer? Liever een luxer hotel? Vertel ons jouw wensen en wij komen met een passend voorstel.

Programma

Dag 1: Heenreis naar Ieper

Vanaf je eigen opstapplaats reizen wij vandaag naar Ieper. Onderweg zullen er voldoende pauzes worden gemaakt. Aan het begin van de middag komen we aan in het centrum van Ieper.

Hier bezoeken wij het indrukwekkende museum In Flanders Fields. Meer dan 100 jaar geleden was de streek rond Ieper het decor van een van de verwoestende conflicten uit de geschiedenis. De tentoonstelling met pakkende videoprojecties, unieke geluidsfragmenten en de meest moderne multi-mediatoepassingen dompelen ons onder in het leven aan het front. Het museum is gelegen op de eerste verdieping van de Lakenhalle. Indien gewenst kun je aansluitend ook de Belforttoren bezoeken, vanwaar je een prachtig uitzicht hebt over de binnenstad.  

Sinds 1928 wordt iedere avond om 20.00 uur onder de machtige gewelven van de Menenpoort de “Last Post” geblazen. Vanavond mogen wij deze “Last Post” bijwonen, waarbij hulde wordt gebracht aan de slachtoffers van de Eerste Wereldoorlog.

Dag 2: Ieper

Vandaag maken we een mooie, interessante rondrit door de omgeving van Ieper.

Er zijn diverse rondritten mogelijk, ieder met hun eigen thema en bijzonderheden. Wat dacht je van een rondrit met als thema “Eeuwherdenking 1918-2018: Eindoffensief. Tijdens deze rondrit ga je naar o.a. de Duitse, Belgische en Britse begraafplaats. Ook zie je diverse monumenten tijdens de rondrit. Een Nederlandssprekende gids gaat mee aan boord, om ons te voorzien van de nodige achtergrondinformatie.

In de loop van de middag zijn we weer terug in het centrum van Ieper. Hier heb je gelegenheid om de prachtige binnenstad te bewonderen.

Diner en overnachting in Ieper.

Dag 3: Yper Museum

Vanochtend brengen we een bezoek aan het Yper Museum, nieuw geopend in 2018!

Fascinerend om te zien, het gloednieuwe Yper Museum in de majestueuze Lakenhalle van Ieper. Hier herbeleven we tien eeuwen Ieper en de Westhoek; een verhaal van vallen en opstaan. Een interactief museum welke je prima op eigen gelegenheid kunt bezoeken.

Liever geen excursie met een historisch onderwerp? Wellicht is het dan leuk om vanochtend een bezoek te brengen aan een wijngoed of een chocolaterie. Vraag naar de mogelijkheden. 

Waarom TCR Tours

TCR Tours is de specialist in touringcarvervoer in de regio Raalte, Deventer, Apeldoorn, Nijverdal en Zutphen. Met ons veelzijdige wagenpark bieden wij vervoer voor iedere groep. Of je nu op zoek bent naar een luxe VIP bus, rolstoelbus of een standaard bus. Sinds 1983 organiseert TCR Tours de leukste uitjes voor individuen en groepen. Wij nemen je graag de organisatie uit handen. Ons doel, een glimlach op je gezicht als je terugdenkt aan je uitje.

Gemakkelijk, gezellig, geregeld met TCR Tours!

Keurmerken

 • KIWA-logo
 • BVN-logo

Op de hoogte blijven?

Ja, ik ontvang graag regelmatig een e-mail met leuke uitjes, acties en nieuwsberichten
 

Je vindt ons ook op

TCR Groep
Lees meer