E-mail deze reis

Verstuur informatie over:

Offerte aanvragen >
Offerte aanvragen>

Indicatieve prijzen

 • 45-49 personen€ 335.00

Inbegrepen

 • Busreis per luxe touringcar
 • 3x Overnachting in een 3* hotel
 • Verblijf op basis van halfpension (ontbijt en diner)
 • Stadswandeling Osnabrück (1,5 uur)
 • Bezoek en beklimming Extersteine
 • Bezoek Adlerwarte Berlebeck incl. roofvogelshow
 • Entree en rondleiding Dr. Oetker World
 • Stadstour met gids door Hannover
 • Bezoek en beklimming Hermannsdenkmal
 • Bezoek en rondleiding Zeche Zollverein
 • Afscheidsdiner op de terugweg
Offerte aanvragen
 • E-mail deze reis
 • Favoriet

Ontdek het Teutoburger Wald in 4 dagen

Reis per bus met je eigen gezelschap 4 dagen door het prachtige Teutoburgerwald. Het afwisselende excursieprogramma biedt voor ieder wat wils.

Het Teutoburger Wald ligt in Noord-Rijn Westfalen, niet ver van Münster en Bielefeld. Het is een prachtig gebied met bossen, rotsen en kleine stadjes. Onze verblijfplaats Horn-Badmeinberg ligt in één van de mooiste delen van het Teutoburger Wald. De bekende Externsteine en het bekende Hermannsdenkmal liggen vlakbij.

Jouw gastvrije TCR chauffeur brengt je veilig en comfortabel naar de plekken uit het gevarieerde excursieprogramma.

Het programma hieronder hebben wij voor een ouderengezelschap naar volle tevredenheid mogen uitvoeren. Heb je andere voorkeuren, graag passen wij het programma naar jouw wensen aan.

 

Programma

Dag 1: Heenreis naar Teutoburger Wald

Vanaf je eigen vertrekadres reizen wij vandaag naar het Duitse Teutoburger Wald. Onderweg brengen wij een bezoek aan de historische Vredesstad Osnabrück. Een ideale uitvalsbasis om Osnabrück te verkennen, is de markt. Het stadhuis, Maria kerk, de typische gevelhuizen en de kathedraal staan allemaal rondom de markt. Een gids neemt ons mee tijdens een stadswandeling van 1,5 uur. Aansluitend vrije tijd om op eigen gelegenheid te lunchen in het centrum van Osnabrück

We vervolgen onze reis en brengen vlak voor het eindpunt nog een bezoek aan de oeroude rotsformatie de Externsteine. De tot 40 meter hoge, bizar gevormde puntrotsen steken omhoog in een keurige rij. Rond 1150 is een bijzonder mooi kruisreliëf in één van de rotsen aangebracht. Het is een van de eerste en belangrijkste christelijke monumentale plastieken in Noordwest-Europa. Met een trap kun je naar boven klimmen en genieten van het prachtige uitzicht.

Dag 2: Vogels & Dr. Oetker

Vandaag brengen we een bezoek aan Adlerwarte Berlebeck roofvogelopvang. Hier wonen we een show bij en kun je zelfstandig het park bezoeken. Het is de oudste roofvogelopvang van Europa en herbergt meer dan 200 roofvogels uit de hele wereld. Tijdens de vogelshows beleven bezoekers de fascinerende roofvogels van dichtbij. De valkenier vertelt hierbij allerlei wetenswaardigheden over de leefgewoontes van de roofvogels en de werkzaamheden van de vogelopvang

‘s Middags brengen wij een bezoek aan Dr. Oetker World in Bielefeld. Aanschouw met eigen ogen hoe de pudding in het glas komt. In de Dr. Oetker Welt in Bielefeld wordt gedemonstreerd hoe grondstoffen worden verwerkt tot een kant-en-klaar product. Een interessante middag.

Dag 3: Hannover

Een bezoek aan Hannover is een ware aanrader! De stad herbergt een groot aanbod aan musea, een bruisend nachtleven, perfecte winkelcentra, veel groen en prachtige architectuur. Al in de middeleeuwen kreeg Hannover stadsrechten en bloeide de stad op waardoor er een opera en stadskasteel te vinden zijn. Tijdens de 2e Wereldoorlog werd een groot gedeelte van Hannover verwoest.

In de ochtend maken wij een uitgebreide stadsrondrit door het centrum van Hannover. De gids aan boord vertelt ons boeiende informatie over de stad, haar gebouwen, geschiedenis en haar inwoners.

Aansluitend geven wij u graag de tijd om de stad op eigen gelegenheid te verkennen. Bezoek een van de prachtige tuinen of ga heerlijk shoppen in een van de vele winkels. Bij lekker weer kun je heerlijk wandelen door de Herrenhäuser Gärten, die eigenlijk uit vier tuinen bestaat. Naast elkaar liggen de Große Garten, de Berggarten, de Georgengarten en de Welfengarten.

Dag 4: Hermannsdenkmal & Zeche Zollverein

Voordat wij naar Nederland vertrekken, bezoeken en beklimmen (ca. 100 traptreden) wij eerst Hermannsdenkmal. Hermann, vorst van de Cherusken, versloeg ruim 2000 jaar geleden de Romeinen. Maar hoe kwam het 53,46 meter hoge reuzenstandbeeld naar Detmold? Tijdens een rondleiding komen we van alles te weten over het leven van deze Hermann en ook over de kunstenaar Ernst von Bandel.

Hierna reizen we via het Ruhrgebied terug, waarbij we nog een bezoek brengen aan het interessante industriële complex Zeche und Kokerei Zollverein, welke in 2001 werd uitgeroepen tot Unesco-werelderfgoed. Het geldt als één van de meest indrukwekkende industriële monumenten ter wereld. Tijdens de rondleiding leer je alles over de steenkoolmijn, de werk- en leefomstandigheden van de mijnwerkers en de architectuur.

Tijdens het laatste gedeelte van de terugreis maken wij nog een stop voor een afsluitend diner.

Waarom TCR Tours

TCR Tours is de specialist in touringcarvervoer in de regio Raalte, Deventer, Apeldoorn, Nijverdal en Zutphen. Met ons veelzijdige wagenpark bieden wij vervoer voor iedere groep. Of je nu op zoek bent naar een luxe VIP bus, rolstoelbus of een standaard bus. Sinds 1983 organiseert TCR Tours de leukste uitjes voor individuen en groepen. Wij nemen je graag de organisatie uit handen. Ons doel, een glimlach op je gezicht als je terugdenkt aan je uitje.

Gemakkelijk, gezellig, geregeld met TCR Tours!

Keurmerken

 • KIWA-logo
 • BVN-logo

Op de hoogte blijven?

Ja, ik ontvang graag regelmatig een e-mail met leuke uitjes, acties en nieuwsberichten
 

Je vindt ons ook op

TCR Groep
Lees meer