E-mail deze reis

Verstuur informatie over:

Offerte aanvragen >
Offerte aanvragen>

Indicatieve prijzen

 • 25-29 personen€ 60.50
 • 40-44 personen€ 52.00

Inbegrepen

 • Vervoer per luxe touringcar
 • Toeristische routes
 • Kopje koffie/thee met iets lekkers
 • Diaserie en rondleiding oude vesting
 • Luxe koffietafel met kroket
 • Entree tot alle musea in Bourtange

Rolstoelvriendelijk

Offerte aanvragen
 • E-mail deze reis
 • Favoriet

Proef de historie in vestingsplaats Bourtange

De luxe touringcar van TCR Tours brengt ons naar één van de oudste vestingsplaatsen van Nederland. Helemaal teruggebracht in originele staat, van 300 jaar geleden. We bezoeken diverse musea en genieten van een Westerwoldse koffietafel.

Waan u terug in de tijd in deze prachtige Vestigng. De enthousiaste gidsen voorzien u van de juiste informatie. Leuk om te combineren met de stad Groningen.Helga Veneklaas

Bourtange, een klein grensplaatsje in Zuidoost Groningen in de bosrijke gemeente Vlagtwedde, was ruim 300 jaar geleden één van de belangrijkste vestingen in het noorden. In 1851 werd de vesting ontmanteld, de wallen en poorten geslecht en een groot deel der grachten gedempt. Thans is men er in geslaagd de vesting te reconstrueren naar de tijd van 1742, toen de vesting haar grootste omvang had. Een uniek historisch verdedigingswerk dat zijn gelijke niet kent. Heden en verleden gaan perfect samen in deze kleine, sfeervolle vestingstad.

Als u Bourtange bezoekt, komt u via de Vriesse of Munsterse Poort aan op het schilderachtige marktplein met zijn veertien, 300 jaar oude lindebomen. U waant zich eeuwen terug in de tijd!

Programma

Vertrek is omstreeks 8.30 uur; afhankelijk van uw opstapplaats. We rijden rechtstreeks naar Bourtange. Onderweg krijgt u in de touringcar een kopje koffie of thee met iets lekkers erbij. In Bourtange krijgt u een diaserie over de historie en reconstructie van Bourtange te zien. Vervolgens leidt een gids u rond door de vesting. Tussen de middag kunt u genieten van een Westerwoldse koffietafel met koffie uit kraantjespotten.

Hierna kunt u op eigen gelegenheid het vestingstadje verkennen. Met deze entreekaart kunt de volgende musea bezoeken: Filmzaal "De Poort", Museum "De Baracquen", het Synagogaal Museum, de Kapiteinswoning en De Dagen van Roem.

Aan het einde van de middag vertrekt de touringcar weer via een mooie route door Drenthe richting uw opstapplaats. Thuiskomst omstreeks 17.30 uur.

Over TCR Tours

De specialist in groepsvervoer en dagtochten per touringcar vanuit o.a. Raalte, Deventer, Apeldoorn, Nijverdal en Zutphen. Naast het basic verhuur van bussen bieden we extra services om vervoer op maat te bieden. Rolstoelbussen, VIP bussen of organisatie met catering en overnachting.

Wij helpen je met een glimlach.

Gemakkelijk, gezellig, geregeld met TCR Tours!

Keurmerken

 • KIWA-logo
 • Altrovia-logo

Op de hoogte blijven?

Ontvang regelmatig een e-mail met de leukste activiteiten en bestemmingen.




 

Je vindt ons ook op

TCR Groep
Lees meer