Veelgestelde vragen over busvervoer met TCR Tours

Kan ik huisdieren meenemen in de bus?

Om veiligheidsredenen is er in de TCR touringcars geen plaats voor huisdieren. Met het oog op toegankelijkheid mogen hulphonden wel meereizen.

Kan mijn rolstoel / rollator mee in de touringcar?

Bij door TCR Tours geplande dagtochten zie je aan het toegankelijkheid symbool, een rolstoel, of de dagtocht geschikt is voor rolstoelen. Wanneer je een groepsreis boekt bij ons kun je het zelf aangeven als er rekening moet worden gehouden met rolstoelen.
Wij hebben hiervoor speciale rolstoelbussen met lift, zodat rolstoelgebonden gasten zo min mogelijk hinder ondervinden tijdens het reizen.

Hoe weet ik zeker of een dagtocht doorgaat?

Het is ons streven om elke dagtocht door te laten gaan. Doordat we de afgelopen jaren flink gegroeid zijn is de kans op annuleren dan ook zeer klein geworden. Mocht er echter onverhoopt onvoldoende deelname zijn dan hoor je dit bij dagtochten uiterlijk 5 dagen voor de geplande vertrekdatum. Bij musicals geldt een annuleringstermijn van 4 weken. Wij geven je dan de keuze: je kunt je boeking verzetten naar een andere datum/andere dagtocht of wij betalen je het betaalde bedrag terug 

 Als je bij een dagtocht “gegarandeerd vertrek” onder de “boek nu” knop ziet staan weet je zeker dat de dagtocht doorgaat.

Krijg ik mijn geld terug als een dagtocht niet doorgaat?

Indien er onverhoopt niet voldoende deelname is voor een dagtocht kan deze geannuleerd worden. We doen ons uiterste best om dit te voorkomen. Uiteraard krijg je je geld terug als een dagtocht niet doorgaat. Je hoort dit uiterlijk 5 dagen voor de geplande vertrekdatum (bij musical uiterlijk 4 weken). 
Binnen een week storten wij het aankoopbedrag terug op jouw rekening.

Kan ik een geboekte dagtocht online wijzigen of annuleren?

Indien je een geboekte dagtocht wilt wijzigen kun je hierover per mail of telefonisch contact met ons opnemen.

Hoe kan ik betalen voor een dagtocht?

Dagtochten zijn direct online af te rekenen per iDeal of op het moment dat je instapt in de bus. In de bus kun je contant of per pin afrekenen.

Ben ik verzekerd als ik op reis/dagtocht ga met de touringcar?

In de touringcar ben je verzekerd. Deze verzekering is geldig zolang je in de touringcar bent. Zodra je bent uitgestapt is deze verzekering niet langer dekkend. Hiervoor kun je eventueel een aparte reisverzekering afsluiten.

Heb ik een reisverzekering en annuleringsverzekering nodig?

Je bent standaard verzekerd zolang je in de bus zit. Voor daarbuiten kunnen wij een reis- en/of annuleringsverzekering regelen via de Europeesche verzekeringen. Deze extra verzekeringen zijn niet verplicht, maar raden wij bij buitenlandse reizen wel aan om verrassingen achteraf te voorkomen.

Is het dragen van een veiligheidsgordel verplicht?

Al onze bussen zijn voorzien van veiligheidsgordels. Het is verplicht deze te dragen. Hoeveel passagiers passen in een touringcar? Het maximale aantal passagiers is afhankelijk van het aantal zitplaatsen in de touringcar. Elke passagier moet kunnen zitten. Het is dus niet toegestaan om extra passagiers die in het gangpad staan of zitten mee te nemen. Delen van zitplaatsen door bijvoorbeeld jonge kinderen is ook niet toegestaan.

Hoe kan ik contact opnemen over verloren voorwerpen?

Wanneer je iets vergeten of verloren hebt kunnen wij voor je kijken in onze touringcar. Om zo snel mogelijk met jouw vraag aan de slag te kunnen vragen wij je dit formulier in te vullen. Je mag altijd even bellen, maar de aanvraag verloopt via het formulier.

Welke keurmerken heeft TCR Tours?

TCR Tours is ISO 9001 gecertificeerd en voldoet aan het ANVR veiligheidsdocument. Tevens zijn wij aangesloten bij branche- en werkgeversorganisatie AltroVia.

Is het mogelijk zuurstof mee te nemen in de bus?

De bagageruimte van een touringcar is vrij beperkt dus probeer het gewicht van de koffer of rugzak tot maximaal 20 kilo te beperken. Tevens is het verboden drugs, explosieven, wapens, zuurstofflessen of gevaarlijke stoffen en andere gerelateerde materialen in de bagage te vervoeren. Alleen op grond van deel 1.1.3.1 onder a. van het ADR geldt een vrijstelling voor vervoer van zuurstofflessen, verricht door particulieren, indien deze goederen zijn bestemd voor hun persoonlijk gebruik.

Hoe zijn de stoelen in de bus afgesteld?

De stoelen in de bus kunnen op 3 standen worden afgesteld. Tourist-, Comfort- en Royal Class. Alleen bij het huren van een bus voor een meerdaagse reis is het mogelijk de stoelen af te stellen op de voorkeuren van jouw groep. Let wel dat naarmate de stoelen ruimer worden opgesteld er minder zitplaatsen overblijven.

Past mijn schema in het rijtijdenbesluit? 


Geregeld krijgen wij de vraag hoe lang een chauffeur mag rijden en wanneer hij pauze moet nemen.
De chauffeur dient zich te allen tijde aan de wettelijk vastgestelde rij- en rusttijden te houden. Geef om deze reden een zo compleet mogelijk reisschema op. Voor advies betreffende de rij- en rusttijden en jouw reisschema, mag je altijd contact met ons opnemen.

Welke gegevens moeten er op passagierslijst staan?

Voor alle ritten naar het buitenland is een passagierslijst verplicht. Deze dient tijdig voor aanvang van de rit in ons bezit te zijn. Vermeld hierbij: geslacht, voorletters en achternaam van alle passagiers. 

Hoe zit het met het vervoer van kleine kinderen?

Kinderen tot drie jaar hoeven geen eigen zitplaats te hebben en tellen niet mee voor het maximaal aantal passagiers van de betreffende bus (de Nederlandse zitplaatsenregeling spreekt over kinderen tot vier jaar, de Europese regels beperken dit echter tot drie jaar). Indien de stoel voorzien is van een gordel dient de ouder/begeleider deze te dragen en het kind vervolgens los op schoot te nemen. TCR Tours adviseert uit overwegingen van veiligheid en comfort echter om alle kinderen een eigen zitplaats te geven. Voor kleinere kinderen geldt daarbij dat ouder/begeleider eigenlijk een maxi cosi of stoelverkleiner zouden moeten meebrengen, waar het kind veilig in vervoerd kan worden (maxi cosi zit vast met stoelgordel, kind in eigen gordels in maxi cosi.).

Waarom TCR Tours

TCR Tours is de specialist in touringcarvervoer in de regio Raalte, Deventer, Apeldoorn, Nijverdal en Zutphen. Met ons veelzijdige wagenpark bieden wij vervoer voor iedere groep. Of je nu op zoek bent naar een luxe VIP bus, rolstoelbus of een standaard bus. Sinds 1983 organiseert TCR Tours de leukste uitjes voor individuen en groepen. Wij nemen je graag de organisatie uit handen. Ons doel, een glimlach op je gezicht als je terugdenkt aan je uitje.

Gemakkelijk, gezellig, geregeld met TCR Tours!

Keurmerken

  • KIWA-logo
  • BVN-logo

Op de hoogte blijven?

Ja, ik ontvang graag regelmatig een e-mail met leuke uitjes, acties en nieuwsberichten
 

Je vindt ons ook op

TCR Groep