E-mail deze reis

Verstuur informatie over:

Offerte aanvragen >
Offerte aanvragen>

Indicatieve prijzen

  • 45-49 personen€ 435.00

Inbegrepen

  • Busreis per luxe touringcar
  • 5x Overnachting in 3*hotel in Normandië
  • 5x Ontbijt en diner in de hotels
  • Entreegelden Memorial Caen, Abdij Caen, Tapijt van Bayeaux, Abdij le Mont-Saint-Michel
Offerte aanvragen
  • E-mail deze reis
  • Favoriet

Ontdek Normandië & Bretagne in 6 dagen

Impressionisme, gastronomie, D-Day landingsstranden, middeleeuwse plekken, en nog veel meer…. Er zijn genoeg redenen om naar Normandië te gaan. Ontdek het met TCR!

Normandië, land van geschiedenis, cultuur en tradities. Deze vredige, ongerepte streek met zijn schitterende plaatsjes bieden een bijzondere verscheidenheid aan landschappen. Hier gaat u van bos naar coulisselandschap, de landelijke weiden van het platteland naar de imponerende witte kliffen en de beroemde baai van Mont-Saint-Michel. Bij Normandië denkt u verder ook terug naar de Tweede Wereldoorlog met de Invasiestranden, pointe du Hoc, Memorial van Caen is één van de vele musea gewijd aan deze periode.

Een dag korter of langer? Liever een luxer hotel? Vertel ons uw wensen en wij komen met een passend voorstel bij u terug. Iedere reis passen wij in zijn geheel aan a.d.h.v. uw wensen en budget.

Programma

Dag 1
Vertrek vanaf een door u gekozen opstapplaats in het oosten van het land omstreeks 07.00 uur. Aankomst Caen omstreeks 18.30 uur. Met dit reisschema zouden wij een stop in Honfleur kunnen maken. Een mooie stad gelegen aan de monding van de Seine en zeker de moeite waard om te bekijken. Indien gewenst organiseert TCR Tours graag een lunchpakket en overige catering voor in de touringcar. Zo wordt het reizen wel heel comfortabel.

Overnachting en diner in Caen.

Dag 2
Vanochtend bezoeken wij het Mémorial museum in Caen met als afsluiting de film over D-day. Aansluitend kan een ieder hier op eigen gelegenheid een lunch genieten.

Aan het begin van de middag maken wij dan een mooie, maar ook indrukwekkende tocht langs diverse landingsstranden en andere bijzondere plekken; O.a.: Pegasus Brug in Arromanches,  de Amerikaanse begraafplaats in Colleville, Pointe du Hoc, Duitse begraafplaats in La Cambe. Een vrij lange tour, maar dan heeft u wel een geweldig overzicht van de gebeurtenissen op Sword Beach tot en met Omaha Beach. Vanzelfsprekend staat de hele dag uw gids tot uw beschikking en zal aan u voldoende informatie verschaffen.

Overnachting en diner in Caen.

Dag 3
Rustig opstarten met een prima ontbijt. Vanochtend bezoek u onder begeleiding van uw gids de stad Caen. Indien gewenst kan een bezoek aan de Abdij worden ingepland.

Na de lunch gaan we naar de stad Bayeux, gelegen op een 30 km afstand van Caen. Bayeux is bekend om het tapijt van Bayeux. Vandaag brengt u dan ook een bezoek aan dit beroemde tapijt van koningin Mathilde. Het tapijt heeft een lengte van 70 meter en is 50cm hoog. Het beeldt de geschiedenis uit van de slag bij Hastings in 1066.

Overnachting en diner in Caen.

Dag 4
Na het ontbijt, checken wij uit en rijden wij naar het zuiden. Vandaag brengt u een bezoek aan het wereldberoemde Le Mont St. Michel, ook wel het wonder van het westen genoemd. Dit vanwege haar bijzondere ligging, de rijke historie en haar prachtige architectuur. De grootste trekpleister van de Mont Saint-Michel is de gelijknamige abdij Mont Saint-Michel. U ziet deze al vanaf het vasteland boven het eiland uitkomen. Tegen bijbetaling is deze abdij te bezoeken.

Overnachting en diner in Pontorson.

Dag 5
Vanochtend bezoekt u de prachtige stad Dinan. In deze middeleeuwse stad staat de stadsmuren nog grotendeels overeind. Het is heerlijk vertoeven in deze bijzondere stad.

Vanmiddag brengen wij een bezoek aan Cap Fréhel. Hier rijzen de steile rotsen tot wel 70 meter boven de woeste zee uit. We rijden deels via een prachte route langs de kust terug naar het hotel n Pontorson.

Overnachting en diner in Pontorson.

Dag 6
Vandaag rijden wij weer retour naar Nederland, een vrij lange reisdag. In overleg zullen wij op interessante, leuke plekken onze noodzakelijke stops in lassen. Tevens kunnen wij een afscheidsdiner voor uw groep organiseren, zodat u onder het genot van een hapje en drankje alle gemaakte herinneringen van deze reis kunt doornemen.

Waarom TCR Tours

TCR Tours is de specialist in touringcarvervoer in de regio Raalte, Deventer, Apeldoorn, Nijverdal en Zutphen. Met ons veelzijdige wagenpark bieden wij vervoer voor iedere groep. Of je nu op zoek bent naar een luxe VIP bus, rolstoelbus of een standaard bus. Sinds 1983 organiseert TCR Tours de leukste uitjes voor individuen en groepen. Wij nemen je graag de organisatie uit handen. Ons doel, een glimlach op je gezicht als je terugdenkt aan je uitje.

Gemakkelijk, gezellig, geregeld met TCR Tours!

Keurmerken

  • KIWA-logo
  • BVN-logo

Op de hoogte blijven?

Ja, ik ontvang graag regelmatig een e-mail met leuke uitjes, acties en nieuwsberichten
 

Je vindt ons ook op

TCR Groep