E-mail deze reis

Verstuur informatie over:

Offerte aanvragen >
Offerte aanvragen>

Indicatieve prijzen

 • 45-49 personen€ 165.00

Inbegrepen

 • Busreis per luxe touringcar
 • Overnachting in een tweepersoonskamer
 • Ontbijtbuffet
 • Bezoek incl. rondleiding Zeche Zollverein
 • 3-gangen diner
 • Bezoek incl. rondleiding DASA museum
Offerte aanvragen
 • E-mail deze reis
 • Favoriet

2-dagen Ruhrgebied - Laat je verrassen!

Ben je een special interest groep in Techniek of gewoon toe aan iets anders dan een standaard stedentrip? Maak dan samen met TCR een interessante reis naar het Ruhrgebied en laat je verrassen!

Toen de voormalige mijn Zeche Zollverein in Essen nog in bedrijf was, werd ze ‘mooiste mijn ter wereld‘ genoemd. Tegenwoordig is het industrieel erfgoed Zollverein de eerste en tot nu toe enige UNESCO-werelderfgoed locatie in het Ruhrgebied. Jaarlijks trekt het 1,5 miljoen bezoekers. De mijn en de cokesfabriek zijn iconen van moderne industrie-architectuur. Tijdens de Nederlandstalige rondleiding ‘Over steenkool en mijnwerkers’ lopen we door de authentiek behouden gebleven bovengrondse gebouwen van Zollverein Schacht XII. Naast de indrukwekkende zakelijke architectuur leer je over de techniek en het werk in de mooiste en ooit grootste en meest productieve steenkoolmijn van de wereld kennen.

DASA, of Deutsche Arbeitsschutzausstellung, is een museum over verschillende industrieën en de mensen en technologieën erachter. DASA kijkt verder dan simpelweg de industrieën op zichzelf . Ze tonen hoe het werkelijk is om te werken als truckchauffeur of staalarbeider. In de meeste musea laten ze je twee keer met een hamer op een ijzeren staaf slaan. Volgens hen heb je dan een idee hoe het is om te werken als smid. Maar in DASA voel je de warmte van het vuur , hoor je het gekletter van staal op staal en hoor je het hete ijzer bruisen in het koude water. DASA, leuk voor jong en oud!

 

Programma

Dag 1
11.30 uur Vertrek naar het Ruhrgebied een reis van zo'n 2,5 uur. Onderweg geniet je van een lunchpakket.
14.00 uur Aanvang programma bij Zeche Zollverein Nederlandssprekende gidsen zullen je rondleiden over Zeche Zollverein. Thema van de rondleiding is "Over steenkool en mijnwerkers". Draag comfortabele schoenen.
16.00 uur Einde programma bij Zeche Zollverein
Eind van de middag rijden wij naar ons hotel in het centrum van Dortmund. Duitsland staat natuurlijk bekend om haar goede maaltijden.
19.00 uur Vanavond dineer je in Restaurant Pfefferkorn. "Een restaurant met spirit" - Hier geniet je van de opmerkelijke sfeer in het restaurant en tevens van "the best Steaks in town".

Dag 2
Ontbijtbuffet in het hotel. Vervolgens plaatsen we onze bagage onderin de touringcar.
In de ochtend brengen wij een bezoek inclusief rondleiding van 1,5 uur door het DASA museum.
Aansluitend geven wij je graag nog even wat vrije tijd in het museum, want is genoeg te ervaren.
In de loop van de middag aanvang terugreis naar Nederland.
17.00 uur Verwachte thuiskomst bij uw opstapplaats

Waarom TCR Tours

TCR Tours is de specialist in touringcarvervoer in de regio Raalte, Deventer, Apeldoorn, Nijverdal en Zutphen. Met ons veelzijdige wagenpark bieden wij vervoer voor iedere groep. Of je nu op zoek bent naar een luxe VIP bus, rolstoelbus of een standaard bus. Sinds 1983 organiseert TCR Tours de leukste uitjes voor individuen en groepen. Wij nemen je graag de organisatie uit handen. Ons doel, een glimlach op je gezicht als je terugdenkt aan je uitje.

Gemakkelijk, gezellig, geregeld met TCR Tours!

Keurmerken

 • KIWA-logo
 • BVN-logo

Op de hoogte blijven?

Ja, ik ontvang graag regelmatig een e-mail met leuke uitjes, acties en nieuwsberichten
 

Je vindt ons ook op

TCR Groep