E-mail deze reis

Verstuur informatie over:

Offerte aanvragen >
Offerte aanvragen>

Indicatieve prijzen

 • 45-49 personen€ 49.50

Inbegrepen

 • Vervoer per luxe touringcar
 • Ontvangst met 2x koffie en appelgebak
 • PowerPoint presentatie
 • Rondrit langs het Windmolenpark in de gemeente Noordoostpolder o.l.v. een gids OF op bezoek Experience Centrum 11 Beaufort op eigen gelegenheid
 • 2-uur durende Rondvaart op De Zuiderzee vanaf Urk inclusief lunch aan boord
 • Vrije tijd in Urk
Offerte aanvragen
 • E-mail deze reis
 • Favoriet

Ervaar de kracht van wind en vaar mee met de Zuiderzee

Ervaar de kracht van wind en vaar mee met de Zuiderzee

Uw excursie begint in de sfeervol ingerichte horecaonderneming op de boerderij waar de familie Renne haar deuren heeft geopend voor o.a. groepsontvangst in een hedendaagse sfeer. Hier wordt u hartelijk ontvangen met koffie/thee en huisgemaakte appelgebak. Wanneer u geniet van u koffie start er een PowerPoint presentatie over de aanleg van het windmolenpark in de gemeente Noordoostpolder.

Vervolgens maakt u als groep een keuze tussen de volgende twee opties:

1.) Nadat u wijzer bent geworden tijdens de presentatie stappen we in de bus voor het vervolg van het programma.

U maakt een unieke tocht langs de draaiende molens, waarbij je de megagrote wieken van dichtbij kunt zien. Hier staan 86 windmolens waarvan 38 op land en 48 op het water. Iedere windmolen is ca. 200 meter hoog. Hoor het geluid, zie de molens van dichtbij en beleef de Noordoostpolder!

De gids neemt u mee in een tocht langs de windmolens. U krijgt niet alleen informatie over de capaciteit en hoogtes van de windmolens, ook leuke verhalen en anekdotes over de bouw van het windpark zullen met u gedeeld worden. Interesse in het verhaald/ de geschiedenis van de Noordoostpolder? Ook daar kan uw gids voldoende over vertellen!  U maakt een unieke route over de dijk van de Noordoostpolder, langs de vroeger Zuiderzee en het windpark.

2.) Bezoek aan Experience Center 11Beaufort, u heeft uitgebreid de mogelijkheid om op eigen tempo rond te kijken en meer te weten te komen over het windpark Noordoostpolder.

In het Experience Center is volgende te zien en te doen:

- Een windbeleving, hier kunt u ervaren wat voor windsnelheden er nodig zijn voor het op vol vermogen laten draaien van de windmolens

- We gaan in op de techniek van de molens

- Er zijn 2 schaalmodellen molens aanwezig

- Er is een filmzaal deze gaat over de bouw van de molens

- Fiets experience

- En er zijn nog vele andere belevingen te bewonderen in het centrum

Afsluitend ligt er voor iedereen een leuk verpakte folder klaar met daarin informatie over het windpark, dit om thuis alles nog eens rustig na te kunnen lezen.Ook kunt u nog wat lekkers kopen in de leuke winkel met streekproducten. 

Vervolgens zetten wij koers naar Urk, waar u aan boord gaat van het passagiersschip De Zuiderzee. U maakt een rondvaart over het IJsselmeer en door het natuurgebied Ketelmeer. Aan boord geniet u van een passende maaltijd bestaande uit kibbeling, frites, salade en saus.

Terug in Urk geven wij u graag nog even de tijd om dit bijzondere vissersdorp te aanschouwen.

Urk is een levendig en karakteristiek vissersdorp. Een voormalig eiland. Een pittoresk dorp waar nog steeds dat eilandgevoel kan worden beleefd.Verrassende doorkijkjes, knusse pleintjes, karakteristieke geveltekens en de vele sierlijke decoraties met ankers en scheepjes. De kleine monumentale huisjes, gesitueerd in een doolhof van steegjes, lijken steun bij elkaar te zoeken. Op de traditioneel groen-witte hekjes hingen vroeger de netten te drogen, over de smalle klinkerstraatjes wapperde het wasgoed. De oude dorpskern van Urk is zonder enige planmatige opzet gebouwd. Ontdek Urk in deze wirwar van straatjes. Ontdek de geschiedenis, de bezienswaardigheden, de activiteiten, de natuur en de omgeving.

Programma

08.45 uur Touringcar staat voor u klaar
09.00 uur Vertrek rechtstreeks naar de Noordoostpolder.

10.30 uur start programma bij 11Beaufort - Wind & Energy experience

12.30 uur Einde van het ochtendprogramma. Per touringcar rijden wij naar Urk.

13.00 uur U gaat aan boord van De Zuiderzee. Hier geniet u ook een passende lunch. 

15.00 uur Einde rondvaart vervolgens heeft u nog even de tijd om Urk te bezoeken.

16.30 uur Einde bezoek Urk en aanvang retourreis naar uw opstapplats

18.00 uur Verwachte thuiskomt.

Over TCR Tours

De specialist in groepsvervoer en dagtochten per touringcar vanuit o.a. Raalte, Deventer, Apeldoorn, Nijverdal en Zutphen. Naast het basic verhuur van bussen bieden we extra services om vervoer op maat te bieden. Rolstoelbussen, VIP bussen of organisatie met catering en overnachting.

Wij helpen je met een glimlach.

Gemakkelijk, gezellig, geregeld met TCR Tours!

Keurmerken

 • KIWA-logo
 • BVN-logo

Op de hoogte blijven?

Ontvang regelmatig een e-mail met de leukste activiteiten en bestemmingen.
 

Je vindt ons ook op

TCR Groep
Lees meer