E-mail deze reis

Verstuur informatie over:

Offerte aanvragen >
Offerte aanvragen>

Indicatieve prijzen

 • 25-29 personen€ 56.00
 • 30-34 personen€ 55.00
 • 35-39 personen€ 52.50
 • 40-44 personen€ 50.00
 • 45-49 personen€ 48.00
 • 50-54 personen€ 47.00
 • 55-62 personen€ 45.50

Inbegrepen

 • Busreis per luxe touringcar
 • 2x Koffie/thee met gebak
 • Rondleiding Canadese Begraafplaats
 • Lunchbuffet
 • Bezoek en rondleiding Memory Vrijheidsmuseum
Offerte aanvragen
 • E-mail deze reis
 • Favoriet

Thematocht: 75 jaar bevrijding in Overijssel

Bezoek in het kader van 75 jaar bevrijding het vernieuwde Memory Museum en de Canadese Begraafplaats in Holten. Ontdek alles over het verhaal dat verteld moet blijven worden.

Vanaf uw opstapadres rijden we naar Holten. In Restaurant Het Bonte Paard wordt u met Sallandse gastvrijheid ontvangen met 2x koffie en gebak.

Daarna gaan we per touringcar naar de Canadese Militaire Begraafplaats in Holten.

De Canadese Begraafplaats in Holten is een plek voor bezinning. Hier worden slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog herdacht. Achter elk van deze 1394 graven schuilt een indrukwekkend verhaal. Tijdens uw bezoek in het naastgelegen informatiecentrum krijgt u meer inzicht over de inrichting van het ereveld en komt u meer te weten over de gesneuvelde militairen. 

Bij aankomst wordt de groep opgesplitst in kleinere groepen met ca. 20-25 personen. De eerste 2 groepen kunnen eerst de film gaan kijken (duurt ca. 20 min.) de overige 2 groepen gaan met de gidsen mee naar de begraafplaats. Hier wordt een aantal vaste items bezocht maar er is ook tijd voor speciale verzoeken. Deze rondleiding duurt ca. 60 min. maar kan op verzoek worden ingekort tot 45 min.

Tussen de middag krijgt u een heerlijke koffietafel (buffet) aangeboden bij Restaurant Schwarzwald in Rijssen. Deze bestaat uit: 2 soorten soep met stokbrood en kruidenboter, div. soorten harde en zachte broodjes, kroket, div. vleeswaren, kaas, brie, echte roomboter en zoetwaren.

Aansluitend staat de touringcar weer voor u klaar en brengt u naar Nijverdal. Hier staat een bezoek aan het vernieuwde Memory Museum op het programma:

Verleden, heden en toekomst in één gebouw. Een zwarte doos, waar de gruwelijkheden verteld worden die oorlog heet. Deze duistere, zwarte plaats, die omarmd wordt door een muur die alsmaar meer opgebouwd wordt en uiteindelijk eindigt in een stuk mooie moderne nieuwbouw. Dat is het levensverhaal van het Memory Museum. Het verhaal van de Tweede wereldoorlog in Overijssel en het daarna opbouwen van onze vrije maatschappij. En dan nog die kapotgeschoten muur, alsof er bommen zijn gevallen en het karkas van het gebouw is blijven staan. Binnen de leefgemeenschap van Nijverdal/Hellendoorn is 22 maart 1945 een bekende datum. Het vergissingsbombardement op Nijverdal waar 73 dodelijke slachtoffers achterbleven. Onder andere in de Grotestraat – waar het Memory Museum aan ligt – vielen deze bommen.

Het verhaal dat wij bij het Memory Vrijheidsmuseum vertellen, wordt geïllustreerd door de vele diorama's die zijn gebouwd. Met een gratis rondleiding van ca. 1,5 uur heeft u dan ook de allerbeste ervaring van het Memory Vrijheidsmuseum. De zeer ervaren gidsen nemen u als bezoeker mee in het verhaal dat ten grondslag ligt aan het museum, het verhaal van respect.

Optioneel bij te boeken:
Het diner kunt u voor deze dag bij boeken bij Restaurant de Bowlingboerderij. Hier staat de welbekende Twentse Toafel voor u klaar, een uitgebreide koud en warm buffet inclusief een heerlijk dessertbuffet. Specialiteiten van ons buffet zijn onze vers gerookte paling en gerookte zalmwangen, huisgemaakte salades, saladebar, kip in Coca Cola en natuurlijk de sabelgrill, waarmee we bij u aan tafel komen. Deze grote sabels zijn gevuld met verschillende vleessoorten en gegrilde ananas. De buffetgerechten worden aangepast aan de seizoenen.

Hier kunt u genieten van alle heerlijkheden en de ongedwongen sfeer van de Twentse Toafel.

Programma

09.30 uur Ontvangst met koffie met gebak bij Het Bonte Paard in Holten
10.30 uur Instappen en de reis gaat verder
10.45 uur Bezoek en rondleiding Canadese Begraafplaats in Holten
12.15 uur Instappen
12.45 uur Lunchbuffet bij Restaurant Schwarzwald in Rijssen
14.15 uur Instappen en vertrek naar Memory Museum in Nijverdal
14.45 uur Bezoek en rondleiding Memory Museum
17.00 uur Aanvang terugreis
18.00 uur Aankomst bij uw opstapplaats

Tijden zijn bij benadering en afhankelijk van uw opstapplaats

Waarom TCR Tours

TCR Tours is de specialist in touringcarvervoer in de regio Raalte, Deventer, Apeldoorn, Nijverdal en Zutphen. Met ons veelzijdige wagenpark bieden wij vervoer voor iedere groep. Of je nu op zoek bent naar een luxe VIP bus, rolstoelbus of een standaard bus. Sinds 1983 organiseert TCR Tours de leukste uitjes voor individuen en groepen. Wij nemen je graag de organisatie uit handen. Ons doel, een glimlach op je gezicht als je terugdenkt aan je uitje.

Gemakkelijk, gezellig, geregeld met TCR Tours!

Keurmerken

 • KIWA-logo
 • BVN-logo

Op de hoogte blijven?

Ja, ik ontvang graag regelmatig een e-mail met leuke uitjes, acties en nieuwsberichten
 

Je vindt ons ook op

TCR Groep