E-mail deze reis

Verstuur informatie over:

Offerte aanvragen >
Offerte aanvragen>

Indicatieve prijzen

  • 45-49 personen€ 89.00

Inbegrepen

  • Busreis per luxe touringcar
  • Wadlooptocht Lauwersoog-Schiermonnikoog
  • Bus transfers op het eiland
  • Barbecue incl. 1 consumptie bier/wijn/fris
  • Boottocht Schiermonnikoog-Lauwersoog met koffie en koek aan boord
Offerte aanvragen
  • E-mail deze reis
  • Favoriet

Actief op stap, ga wadlopen naar Schiermonnikoog

Staat wadlopen ook op jouw 'Bucketlist'? Stap samen met je collega's met je voeten in de klei en geniet van de prachtige en unieke Flora& Fauna van de Waddeneilanden.

Was vroeger het wadlopen iets voor echte "diehards", tegenwoordig zijn er steeds meer mensen die van de Wadden willen genieten door middel van een wadlooptocht. Dit kan bijvoorbeeld naar Schiermonnikoog.

Na het aanmelden en de inschrijving, vertrekt het schip naar de zandplaat Brakzand. Na een half uurtje varen, vaart het schip tegen de zandbank aan. Via een ladder aan de boeg van het schip, stap je het ondiepe water in. De gidsen van het Wadloopcentrum Pieterburen heten jullie welkom op de zandbank en nemen het verloop van de tocht met je door.

De groep trekt oostwaarts, over de harde waddenbodem van de zandplaat Brakzand. Rechts verdwijnt vaargeul De Schildknopen langzaam uit zicht. Na enige tijd doemt er een mosselbank voor ons op. Achter deze mosselbank ligt het Brakzandstergat. Dit is een door te waden wadgeul. Intussen is onze wadlooptocht al wat afgebogen richting het noorden.

Mogelijk dat je nog een oud scheepswrak tegenkomt. Dit is een leuke plek om even te pauzeren. Niet lang daarna, passeren we de Sprutel. De Sprutel is een geul waar je heerlijk in kunt zwemmen. Na een eventuele zwempartij trekken we westwaarts langs de boorden van de Sprutel. Nog even lekker vies worden in het slik van de prieltjes die hier uitmonden. Voordat we op Schiermonnikoog afkoersen, wassen we het slik nog even van onze benen af en volgt het laatste stuk van de wadlooptocht. Nog een half uur te gaan en dan komen we bij de Veerdam aan land. Het is niet ver meer naar de spoelgelegenheid. Tijdens het wassen en omkleden komt een lokale bus voorrijden voor een ritje naar het restaurant. Hier staat een barbecue klaar voor de hele groep.

Op een afgesproken tijd en plek, komt aan het eind van de dag de bus voorrijden om de groep naar de boot terug te brengen. Een uurtje later ben je weer terug bij de bus in Lauwersoog.

Tijdsduur wadlopen ca. 3 - 3,5 uur.

Programma

10.45 uur Bus aanwezig
11.00 uur Vertrek naar Lauwersoog
13.15 uur Verwachte aankomst in Lauwersoog. Daarna inschepen en afvaart naar de zandplaat Brakzand.
14.30 uur Start Wadlooptocht rond 14.30 uur
18.00 uur Aankomst wasplaats. Na het wassen en omkleden met de bus naar Restaurant Berkenplas.
ca. 18.30 uur Barbecue inclusief 1 consumptie.
20.00 uur Einde barbecue en met de bus weer naar de boot.
20.20 uur Afvaart boot vanaf Lauwersoog
21.30 uur Verwachte aankomst in Lauwersoog.
21.45 uur Aanvang terugreis
24.00 uur Verwachte thuiskomst 

Tijden en prijzen onder voorbehoud en wijzigingen afhankelijk van je opstapplaats.

Let op: aanvangstijdstip wadlooptocht afhankelijk van het getij en verschillen dus per dag.

Waarom TCR Tours

TCR Tours is de specialist in touringcarvervoer in de regio Raalte, Deventer, Apeldoorn, Nijverdal en Zutphen. Met ons veelzijdige wagenpark bieden wij vervoer voor iedere groep. Of je nu op zoek bent naar een luxe VIP bus, rolstoelbus of een standaard bus. Sinds 1983 organiseert TCR Tours de leukste uitjes voor individuen en groepen. Wij nemen je graag de organisatie uit handen. Ons doel, een glimlach op je gezicht als je terugdenkt aan je uitje.

Gemakkelijk, gezellig, geregeld met TCR Tours!

Keurmerken

  • KIWA-logo
  • BVN-logo

Op de hoogte blijven?

Ja, ik ontvang graag regelmatig een e-mail met leuke uitjes, acties en nieuwsberichten
 

Je vindt ons ook op

TCR Groep