E-mail deze reis

Verstuur informatie over:

Offerte aanvragen >
Offerte aanvragen>

Indicatieve prijzen

  • 45-49 personen€ 89.00

Inbegrepen

  • Vervoer per luxe touringcar
  • Wadlooptocht Lauwersoog-Schiermonnikoog
  • Bootocht Schiermonnikoog-Lauwersoog met koffie en koek aan boord
  • Bustransfer vanhet restaurant en de boot
  • BBQ met 1 consumptie bier/wijn/fris
Offerte aanvragen
  • E-mail deze reis
  • Favoriet

Wadlopen naar Schiermonnikoog

Was vroeger het wadlopen iets voor echte "diehards", tegenwoordig zijn er steeds meer mensen die van de Wadden willen genieten door middel van een vaartocht, droogvallen op de zandplaat en van daaruit een redelijk lichte wadlooptocht ondernemen naar bijvoorbeeld: Schiermonnikoog.

Na het aanmelden en de inschrijving, vertrekt het schip naar de zandplaat Brakzand. Vaak stappen op dit schip ook mensen op, die een andere wadlooptocht lopen. Als Brakzand-Schier loper, stap je als eerste weer van boord. Na een half uurtje varen, vaart het schip tegen de zandbank aan. Via een ladder aan de boeg van het schip, stap je af, het ondiepe water in. Dit afstappen dient vlot en soepeltjes te verlopen. Het water zakt immers en als het schip te lang blijft liggen, komt het onbedoeld vast te zitten.

Daarna is het verzamelen op de zandbank. De gidsen van het Wadloopcentrum Pieterburen heten jullie welkom en nemen het verloop van de tocht met je door.

De groep trekt daarna oostwaarts, over de harde waddenbodem van de zandplaat Brakzand. Rechts verdwijnt vaargeul De Schildknopen langzaam uit zicht. Na enige tijd doemt er een mosselbank voor ons op. Achter deze mosselbank ligt het Brakzandstergat. Dit is een door te waden wadgeul. Intussen is onze wadlooptocht al wat afgebogen richting het noorden.

Mogelijk dat je nog een oud scheepswrak tegenkomt. Dit is een leuke plek om even te pauzeren. Niet lang daarna, passeren we de Sprutel. De Sprutel is een geul waar je heerlijk in kunt zwemmen. Het water heeft een tijdje in de zon stilgestaan en is heerlijk opgewarmd. Indien er tijdens de wadlooptocht geen vertraging is ontstaan, wordt de groep de gelegenheid geboden om even lekker in de Sprutel te gaan zwemmen.

Na de zwempartij trekken we westwaarts langs de boorden van de Sprutel. Nog even lekker vies worden in het slik van de prieltjes die hier uitmonden. Voor dat we op Schiermonnikoog afkoersen, wassen we het slik nog even van onze benen af en volgt het laatste stuk. Nog een half uur te gaan en we komen bij de veerdam aan land. Het is niet ver meer naar de spoelgelegenheid. Tijdens het wassen en omkleden komt de bus voorrijden voor een ritje naar het restaurant. Hier staat een bbq klaar voor de hele groep.

Op een afgesproken tijd en plek, komt aan het eind van de dag de bus voorrijden om de groep naar de boot terug te brengen. Een uurtje later ben je weer terug in Lauwersoog.

Tijdsduur: lopen: ca. 3 uur.

Programma

10.45 uur Bus aanwezig

11.00 uur Vertrek naar Lauwersoog

13.15 uur Verwachte aankomst in Lauwersoog. Daarna inschepen en afvaart naar de zandplaat Brakzand.

Start Wadlooptocht rond 14.30 uur en aankomst wasplek om 18.00 uur.

Na het wassen en omkleden met de bus naar de Berkenplas.

ca. 18.30 uur Bij restaurant de Berkenplas geniet je van een BBQ inclusief 1 consumptie.

Inbegrepen:

Aardappelsalade – Huzarensalade - Saladebuffet – een maïskolfje -Stokbrood met Kruidenboter en huisgemaakte Pesto. Diverse sauzen – friet.

*** De vleessoorten kunnen afwijken van de genoemde soorten.

20.00 uur Einde BBQ, en met de bus weer naar de boot.

20.20 uur Afvaart boot vanaf Lauwersoog

21.30 uur Verwachte aankomst in Lauwersoog.

21.45 uur Aanvang terugreis 

24.00 uur Verwachte thuiskomst 

Tijden prijzen onder voorbehoud en wijzigingen afhankelijk van je opstapplaats.

Over TCR Tours

De specialist in groepsvervoer en dagtochten per touringcar vanuit o.a. Raalte, Deventer, Apeldoorn, Nijverdal en Zutphen. Naast het basic verhuur van bussen bieden we extra services om vervoer op maat te bieden. Rolstoelbussen, VIP bussen of organisatie met catering en overnachting.

Wij helpen je met een glimlach.

Gemakkelijk, gezellig, geregeld met TCR Tours!

Keurmerken

  • KIWA-logo
  • BVN-logo

Op de hoogte blijven?

Ontvang regelmatig een e-mail met de leukste activiteiten en bestemmingen.
 

Je vindt ons ook op

TCR Groep
Lees meer