E-mail deze reis

Verstuur informatie over:

Offerte aanvragen >
Offerte aanvragen>

Indicatieve prijzen

  • 45-49 personen€ 89.00

Inbegrepen

  • Busreis per luxe touringcar
  • Wadlooptocht Lauwersoog-Schiermonnikoog
  • Bustransfers op het eiland
  • Barbecue incl. 1 consumptie bier/wijn/fris
  • Bootocht Schiermonnikoog-Lauwersoog met koffie en koek aan boord
Offerte aanvragen
  • E-mail deze reis
  • Favoriet

Actief op stap, ga wadlopen naar Schiermonnikoog

Wadlopen is een activiteit welke bij vele mensen op hun 'bucketlist' staat. Hoe leuk is het om te gaan wadlopen samen met je collega's. Samen met je voeten in de klei en genieten van de prachtige en unieke Flora& Fauna van de Waddeneilanden. Sluit de dag af met een heerlijke barbecue op het eiland.

Was vroeger het wadlopen iets voor echte "diehards", tegenwoordig zijn er steeds meer mensen die van de Wadden willen genieten door middel van een vaartocht, droogvallen op de zandplaat en van daaruit een redelijk lichte wadlooptocht ondernemen naar bijvoorbeeld: Schiermonnikoog.

Na het aanmelden en de inschrijving, vertrekt het schip naar de zandplaat Brakzand. Vaak stappen op dit schip ook mensen op, die een andere wadlooptocht lopen. Als Brakzand-Schier loper, stap je als eerste weer van boord. Na een half uurtje varen, vaart het schip tegen de zandbank aan. Via een ladder aan de boeg van het schip, stap je af, het ondiepe water in. Dit afstappen dient vlot en soepeltjes te verlopen. Het water zakt immers en als het schip te lang blijft liggen, komt het onbedoeld vast te zitten.

Daarna is het verzamelen op de zandbank. De gidsen van het Wadloopcentrum Pieterburen heten jullie welkom en nemen het verloop van de tocht met je door.

De groep trekt daarna oostwaarts, over de harde waddenbodem van de zandplaat Brakzand. Rechts verdwijnt vaargeul De Schildknopen langzaam uit zicht. Na enige tijd doemt er een mosselbank voor ons op. Achter deze mosselbank ligt het Brakzandstergat. Dit is een door te waden wadgeul. Intussen is onze wadlooptocht al wat afgebogen richting het noorden.

Mogelijk dat je nog een oud scheepswrak tegenkomt. Dit is een leuke plek om even te pauzeren. Niet lang daarna, passeren we de Sprutel. De Sprutel is een geul waar je heerlijk in kunt zwemmen. Het water heeft een tijdje in de zon stilgestaan en is heerlijk opgewarmd. Indien er tijdens de wadlooptocht geen vertraging is ontstaan, wordt de groep de gelegenheid geboden om even lekker in de Sprutel te gaan zwemmen.

Na de zwempartij trekken we westwaarts langs de boorden van de Sprutel. Nog even lekker vies worden in het slik van de prieltjes die hier uitmonden. Voor dat we op Schiermonnikoog afkoersen, wassen we het slik nog even van onze benen af en volgt het laatste stuk. Nog een half uur te gaan en we komen bij de veerdam aan land. Het is niet ver meer naar de spoelgelegenheid. Tijdens het wassen en omkleden komt de bus voorrijden voor een ritje naar het restaurant. Hier staat een barbecue klaar voor de hele groep.

Op een afgesproken tijd en plek, komt aan het eind van de dag de bus voorrijden om de groep naar de boot terug te brengen. Een uurtje later ben je weer terug in Lauwersoog.

Tijdsduur: lopen: ca. 3 uur.

Programma

10.45 uur Bus aanwezig

11.00 uur Vertrek naar Lauwersoog

13.15 uur Verwachte aankomst in Lauwersoog. Daarna inschepen en afvaart naar de zandplaat Brakzand.

Start Wadlooptocht rond 14.30 uur en aankomst wasplek om 18.00 uur.

Na het wassen en omkleden met de bus naar de Berkenplas.

ca. 18.30 uur Bij restaurant de Berkenplas geniet je van een barbecue inclusief 1 consumptie.

20.00 uur Einde barbecue en met de bus weer naar de boot.

20.20 uur Afvaart boot vanaf Lauwersoog

21.30 uur Verwachte aankomst in Lauwersoog.

21.45 uur Aanvang terugreis 

24.00 uur Verwachte thuiskomst 

Tijden en prijzen onder voorbehoud en wijzigingen afhankelijk van je opstapplaats.

Daarnaast zijn de tijden van aanvang wadlooptocht afhankelijk van het getij en verschillen dus per dag.

Waarom TCR Tours

TCR Tours is de specialist in touringcarvervoer in de regio Raalte, Deventer, Apeldoorn, Nijverdal en Zutphen. Met ons veelzijdige wagenpark bieden wij vervoer voor iedere groep. Of je nu op zoek bent naar een luxe VIP bus, rolstoelbus of een standaard bus. Sinds 1983 organiseert TCR Tours de leukste uitjes voor individuen en groepen. Wij nemen je graag de organisatie uit handen. Ons doel, een glimlach op je gezicht als je terugdenkt aan je uitje.

Gemakkelijk, gezellig, geregeld met TCR Tours!

Keurmerken

  • KIWA-logo
  • BVN-logo

Op de hoogte blijven?

Ja, ik ontvang graag regelmatig een e-mail met leuke uitjes, acties en nieuwsberichten
 

Je vindt ons ook op

TCR Groep
Lees meer