E-mail deze reis

Verstuur informatie over:

Offerte aanvragen >
Offerte aanvragen>

Indicatieve prijzen

 • 45-49 personen€ 219.00

Inbegrepen

 • Vervoer per luxe touringcar
 • 2x Overnachting in een 3* hotel
 • Verblijf op basis van halfpension (ontbijt en diner)
 • Entree en rondleiding Museum In Flanders Fields
 • Gids tijdens 4-uur durende rondrit
 • Entree Yper Museum
 • Overnachtings- en verzorgingskosten van de chauffeur
 • Parkeergelden
 • Excursiekilometers
Offerte aanvragen
 • E-mail deze reis
 • Favoriet

Ieper en omgeving in 3 dagen

Ieper heeft heel wat te bieden! De charme van het middeleeuwse verleden en de vele herinneringen aan het woelige oorlogsverleden maken een uitstap naar Ieper onvergetelijk.

Groepsuitje - Natuur en cultuur in Sauerland

Iedere reis passen wij in zijn geheel aan a.d.h.v. uw wensen en budget.Een dag korter of langer? Liever een luxer hotel? Vertel ons uw wensen, en wij komen met een passend voorstel bij u terug.

 

Programma

Dag 1: Heenreis naar Ieper

Vanaf een door u gekozen opstapplaats reizen wij vandaag naar Caen.

Onderweg zullen er voldoende pauzes worden gemaakt. Begin van de middag aankomst in het centrum van Ieper.

Vanmiddag bezoeken wij het museum In Flanders Fields. Meer dan 100 jaar geleden was de streek rond Ieper het decor van een van de verwoestende conflicten uit de geschiedenis. De tentoonstelling met pakkende videoprojecties, unieke geluidsfragmenten en de meest moderne multi-mediatoepassingen dompelt u onder in het leven aan het front.

Het museum is gelegen op de eerste verdieping van de Lakenhalle. Indien gewenst kunt u aansluitend ook de Belforttorenbezoeken, vanwaar u een prachtig uitzicht heeft over de binnenstad.  

Sinds 1928 wordt iedere avond om 20.00 uur onder de machtige gewelven van de Menenpoort de “Last Post” geblazen. Vanavond woont u deze “Last Post”, waarbij hulde wordt gebracht aan de slachtoffers van de Eerste Wereldoorlog.

Dag 2: Ieper

Vandaag maakt u een mooie, interessante rondrit door de omgeving van Ieper.

Er zijn diverse rondritten mogelijk, ieder met hun eigen thema en bijzonderheden. Wat dacht u van een rondrit met als thema “Eeuwherdenking 1918-2018: Eindoffensief. Tijdens deze rondrit gaat u naar o.a. de Duitse, Belgische en Britse begraafplaats. Ook ziet u diverse monumenten langs de rondrit. Een Nederlandssprekende gids gaat mee aan boord, om u te voorzien van de nodige achtergrondinformatie.

In de loop van de middag zijn we weer terug in het centrum van Ieper. Hier heeft u de gelegenheid om deze prachtige binnenstad zelfstandig te bewonderen.

Diner en overnachting in Ieper.

Dag 3: Yper Museum

Vanochtend  brengt u een bezoek aan het Yper Museum, nieuw geopend in 2018!

Fascinerend om te zien, het gloednieuwe Yper Museum in de majestueuze Lakenhalle van Ieper. Hier herbeleeft u tien eeuwen Ieper en de Westhoek; een verhaal van vallen en opstaan. Een interactief museum welke u prima op eigen gelegenheid kunt bezoeken.

Liever geen excursie met een historisch onderwerp? Wellicht is het dan leuk om vanochtend een bezoek te brengen aan een wijngoed of een chocolaterie.

Over TCR Tours

De specialist in groepsvervoer en dagtochten per touringcar vanuit o.a. Raalte, Deventer, Apeldoorn, Nijverdal en Zutphen. Naast het basic verhuur van bussen bieden we extra services om vervoer op maat te bieden. Rolstoelbussen, VIP bussen of organisatie met catering en overnachting.

Wij helpen je met een glimlach.

Gemakkelijk, gezellig, geregeld met TCR Tours!

Keurmerken

 • KIWA-logo
 • BVN-logo

Op de hoogte blijven?

Ontvang regelmatig een e-mail met de leukste activiteiten en bestemmingen.
 

Je vindt ons ook op

TCR Groep
Lees meer